„Šiandien mums tenka neatidėliotinas uždavinys bendromis jėgomis suvaldyti COVID–19 infekcijos plitimą. Privalome dirbti kartu, kad sumažintume neigiamus pandemijos padarinius sveikatos apsaugos sistemai ir ekonomikai, taip pat kultūrai bei kitiems labiausiai nukentėjusiems sektoriams“, – sakė valstybės vadovas.

„Tai bus pirmasis naujosios Vyriausybės uždavinys, tačiau privalome žvelgti ir į tolesnę Lietuvos valstybės ateitį“, – pridūrė jis.

G. Nausėda taip pat sakė, kad būsimoji valdžia turėtų siekti didesnio socialinio teisingumo – užtikrinti pakankamą viešųjų paslaugų finansavimą, naikinti neteisingas mokestines lengvatas, mažinti pajamų nelygybę, didinti savivaldos finansinį savarankiškumą.

„Ilgalaikis šalies klestėjimas turi remtis į stiprų pagrindą – nuosekliai augantį gynybos finansavimą, aktyvią užsienio politiką, energetinės nepriklausomybės stiprinimą, pagarbą teisės viršenybės principui“, – teigė jis.

Prezidentas minėjo, kad taip pat norėtų naujosios Vyriausybės dėmesio „žalios Lietuvos kūrimui“, inovacijoms, ragino didinti mokslo tyrimų ir eksperimentinės plėtros finansavimą, pasiekti nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

„Esu įsitikinęs, kad kandidatė į ministrus pirmininkus Ingrida Šimonytė, būdama patyrusi politikė, mato šaliai tenkančius iššūkius ir yra pasirengusi į juos atsakingai ir kompetentingai atsakyti“, – teigė G. Nausėda.

Atėjus eilei kandidatei į premjerus I. Šimonytės baigus savo prisistatymą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Tomas Tomilinas teigė, kad protestuodami prieš naujosios Seimo valdančiosios daugumos veiksmus, klausimų frakcijos nariai I. Šimonytei neužduos.

„Frakcijos vardu norėčiau pareikšti, kad LVŽS turėdama daugybę klausimų, norų, klausimų neuždavinės, neturėdama jokių priekaištų naujai Vyriausybei, ji dar nėra suformuota. Norėdama su ja bendradarbiauti ir diskutuoti, bet deja dėl to, kas vyksta Seime iš protesto, kad visiškai negerbiama didžiausios opozicijos frakcijos teisės, klausimų gerbiamai kandidatei neuždavinės“, – sakė T. Tomilinas.

Nepartinės I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 74 mandatus iš 141.