„Nedrįsčiau dabar spėlioti, manau, kad trys savaitės mažiausiai toks siūlymas bus, bet gal net ilgesniam laikotarpiui gali būti siūlymas“, – apie karantino pratęsimą žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė A. Veryga.

Pasak jo, ilgiau karantiną gali būti siūloma tęsti atsižvelgiant į tai, kad keisis valdžia.

„Atsižvelgiant į tai, kad bus valdžių pasikeitimo kaip tik momentas, žinant, kol viskas įsibėgės, priiminėti sprendimus reikės tikrai labai greitai – gal net ir ilgesnį laikotarpį pasiūlysime“, – sakė ministras.

Antrasis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio 7-ąją ir šiuo metu numatytas iki lapkričio 29-osios.

Per karantiną viešose vietose privaloma dėvėti veido kaukes, draudžiama kavinių, barų ir pasilinksminimo vietų veikla, beveik visi renginiai, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas be žiūrovų, galioja kiti ribojimai.

Veryga: nors pandeminės situacijos negalime vadinti gera – ji nebeblogėja

Laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Aurelijus Veryga sako, kad epidemiologinė padėtis šalyje stabilizuojasi. Visgi jis priduria, kad situacija ligoninėse išlieka įtempta, ir teigia, kad ketina teikti siūlymą karantiną pratęsti mažiausiai trims savaitėms.

„Vis užtikrinčiau galime sakyti, kad (epidemiologinė – ELTA) padėtis stabilizuojasi. Juo labiau matome, kad stabilizuojasi situacija ligoninėse, nebėra (į ligonines – ELTA) guldomų pacientų šuolio, situacija darosi labiau valdoma“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė jis.

Visgi A. Veryga pažymėjo, kad situacija ligoninėse vis dar išlieka įtempta.

„(Situacija ligoninėse – ELTA) lieka įtempta, tiek, kad nebėra drastiško (pacientų – ELTA) augimo, (...) sumažėję atvejų ir pacientų skaičius taip staigiai nebeauga. Bet vis ir toliau yra naudojamos ne tik infekcinės ligoninės, yra ir kitos gydymo įstaigos, yra sustabdyta ir planinių veiklų (...). Situacijos tikrai negalima vadinti gera, ji tebėra sudėtinga ir įtempta, bet ji bent jau nebeblogėja“, – tikino laikinasis sveikatos apsaugos ministras.