„Šiandien vertinsime, bus prisistatymas – kokios pagrindinės kryptys, pagrindiniai darbai. Vertinsime“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Jukna.

Pasak jo, I. Šimonytė sugebėtų dirbti premjere, tačiau, pažymėjo V. Jukna, trečiadienį jos pristatyta potenciali ministrų komanda kelia klausimų.

„Pristatyta komanda kelia tam tikrų abejonių dėl politinės, profesinės patirties, bet, kol nėra programos, kol neturime konkrečių žmonių, kurie bus patvirtinti, (...) tai dar nieko negalėčiau pasakyti“, – teigė Darbo partijos frakcijos seniūnas.

„Pati kaip kandidatė manau, kad yra kompetentingas žmogus, bet mes dar kalbėsimės frakcijoje, yra stipriųjų pusių, yra ir silpnųjų“, – sakė V. Jukna.

ELTA primena, kad trečiadienį kandidatė į premjeres I. Šimonytė pristatė kandidatus eiti ministrų pareigas.

Jukna: opozicija gali kai kuriuos klausimus derinti atskirai

Socialdemokratams trečiadienį pareiškus, kad nepasirašys opozicinio susitarimo, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna teigia, kad opozicija tam tikrus klausimus gali derinti atskirai.
„Darbo partija turi labai aiškią ir gerą savo programą, kurią pristatė rinkėjams, ir jie patikėjo ta programa. Mes dirbsime konstruktyvioje opozicijoje maksimaliai stengdamiesi įgyvendinti savo programą“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Jukna.

Jo teigimu, norint suformuoti vieną bendrą opozicinį susitarimą, tam reikia skirti daugiau laiko.
„Kai kuriuos klausimus galima būtų koordinuoti, bet tam dar reikalingos papildomos konsultacijos, pokalbiai. Deja, šiandien jie dar kol kas nevyksta“, – teigė V. Jukna.

Paklausus, kaip vertina valdančiųjų inicijuotus Statuto pakeitimus dėl komitetų pirmininkų kvotų, V. Jukna teigė, kad Darbo partijos frakciją viskas tenkina, ir ji nesijaučia nustumta nuo valdžios.

„Nesijaučia nustumta, manau, kad vykstantys procesai yra tokie, kokie yra. (...) Darbo partija turi (Seimo pirmininkės – ELTA) pavaduotoją, tai manau, kad tinkama. Darbo partija turi kompetentingą komandą, kurie yra savo sričių specialistai ir gali eiti tam tikras pareigas“, – sakė V. Jukna.