Kandidatė į premjeres I. Šimonytė po trečiadienį vykusio susitikimo su prezidentu paviešino asmenų, siūlomų eiti ministrų pareigas, pavardes. Politikė įvardino beveik visus kandidatus užimti postus ministerijose. Koalicijoje nesuderinta, kaip ji teigė, liko tik kandidatūra į žemės ūkio ministrus.

S. Krėpštos teigimu, kai kurios pavardės, prezidento aptartos susitikimų su I. Šimonyte metu, trečiadienį paskelbtame pretendentų į ministerijų vadovus sąraše neatsidūrė.

„Konsultacijos ir pokalbiai, be abejo, prasidėjo ne vakar, jie prasidėjo anksčiau. Kandidatai buvo įvardinami tiek viešai, tiek ir pokalbiuose. Vieni – anksčiau, kiti – vėliau. Dalis pavardžių, dėl kurių konsultacijos vyko, jos vakar neatsirado sąraše. Procesas toliau tęsis, ir tiek patarėjai, tiek prezidentas susitiks su kandidatais. Taip pat kalbėsime ir su socialiniais partneriais“, – LRT radijui sakė prezidento patarėjas.

Paklaustas, ar prezidentas pasilieka sau teisę neskirti jam kažkuo neįtikusių kandidatų, S. Krėpšta atsakė, kad pretendentai užimti postus ministerijose bus pirmiausiai vertinami atsižvelgiant į jų profesionalumą.

„Prezidentas labai atidžiai vertins kiekvieną kandidatą ir kandidatę, nes pagrindinis dalykas, dėl kurio tikrai tvirtas sutarimas su gerbiama Ingrida Šimonyte, kad reikia orientuotis į tikslus ir pokyčius esminėse srityse ir ieškoti geriausių žmonių, kurie galėtų vesti ministerijas teigiamų pokyčių link“, – teigė S. Krėpšta, tikindamas, kad Prezidentūra kiekvieną kandidatą vertins atsiribodama nuo emocijų.

„Tam, kad galėtume tvirtai pasakyti, ar pasiūlyti žmonės tikrai galės tai padaryti, reikia detalesnio susipažinimo su kiekvienu iš kandidatų. Vadovausimės argumentais ir emocijos bus šone“, – sakė jis.

„Prezidentas savo galutinį verdiktą pasakys atlikęs nemažai veiksmų. Bus tikrai išsamūs susitikimai su kandidatais“, – pridūrė G. Nausėdos patarėjas.