Ja nepasitikėjimą dėl „neveiklumo ir netinkamo susidariusių problemų sprendimo“ lapkričio pradžioje pareiškė dešimt tarybos narių.

Tai buvęs meras Česlovas Daugėla, jo visuomeninio komiteto atstovai Vilma Krušnienė ir Gintautas Andriuškevičius, „Alytaus piliečių“ atstovai Valė Gibienė, Vilija Ramanauskienė ir Vytautas Jastremskas, „valstiečiai“ Dmitrijus Kačiurinas ir Valdas Račkauskas, taip pat Laura Radzevičiūtė ir Tomas Pačėsas.

Jie kritikuoja vicemerę dėl „destabilizavusios“ švietimo pertvarkos, ydingo biudžeto paskirstymo, netinkamo Vidzgirio pagrindinės mokyklos remonto organizavimo, pažeidžiant teisės aktus organizuoto konkurso į Medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo pareigas.

Tie patys dešimt tarybos narių siekia panaikinti ir dvi mero patarėjų pareigybes, šiuo metu patarėjais dirba Agnė Čeplinskienė ir Aurelijus Jaruševičius.

J. Šukevičienė – kol kas vienintelė likusi vicemerė, taryba rugsėjo pabaigoje dėl nepasitikėjimo atleido konservatorių vicemerą Šarūną Klėgerį.

Jo atleidimo siekė tas pats Č. Daugėla, G. Andriuškevičius, V. Krušnienė, V. Gibienė, V. Ramanauskienė, V. Jastremskas, T. Pačėsas, Valerijus Vencius ir Valdemaras Chomičius.

Š. Klėgeris jiems neįtiko kaip „pasyvus, negebantis pritraukti realių investicijų, nekalbantis su visuomene“.

Tačiau tai ne vieninteliai pokyčiai Alytaus savivaldybėje.

Rugsėjo pradžioje iš pareigų tarybos sprendimu taip pat atleistas tuometinis administracijos direktorius Rolandas Juonys.

Prieš dvi savaites taryba paskyrė buvusį merą socialdemokratą Jurgį Krasnicką administracijos direktoriumi. Jo kandidatūrą pateikė meras N. Cesiulis.

J. Krasnickas vadovavo miestui nuo 2012-ųjų iki 2015-ųjų.

Alytaus meras socialdemokratas Nerijus Cesiulis taryboje šiuo metu neturi daugumos.