„Praeitą savaitę, lapkričio 11 dieną, pas mus 18 valandą 17 minučių suveikė gyvybės langelio skambutis ir nuėjęs personalas rado paliktą moteriškos lyties trejų su puse kilogramų naujagimį.

Pagal tai, kaip šiuo metu tuo metu rasta ji atrodė, tai panašu, kad maždaug pusės paros, nepilnai paros amžiaus, gimdyta greičiausiai namuose, nes virkštelė yra sutvarkyta ne medicininėmis priemonėmis. Šiaip tikrai atrodo sveika, gero svorio, be jokių sveikatos sutrikimų mergytė“, – žurnalistams trečiadienį sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikų Naujagimių skyriaus koordinatorė Vaida Aleksandravičienė.

Sutvarkius visus formalumus, patikrinus naujagimės mergaitės medicininę būklę, vaikelį perėmė Vaiko teisių specialistai. Pasak medikų, vaiko teisių specialistai tokius naujagimius perima jau turėdami veiksmų planą. Kur išgabentas vaikelis, koks tolimesnis jo likimas bei kitų susijusių klausimų tiek medikai, tiek Vaiko teisių specialistai nekomentuoja.

Naujagimių skyriaus koordinatorė Vaida Aleksandravičienė teigė, kad toks Gyvybės langelis pasiteisino ir dėkojo gimdyvėms, kurios nors ir apsisprendė neauginti savo vaikų, bet nepaliko jų likimo valiai, atnešė į Gyvybės langelį.

„Per tuos metus, kiek čia yra palikta, dabar aš bijau pameluoti, gal dvylika ar trylika naujagimių, reikėtų paskaičiuoti tiksliai. Ne tik naujagimių, buvo vyresnio amžiaus vaikučių palikta, o šiais metais ypatingai tie trys, tai tikrai manau, kad yra naudingas (Gyvybės langelis, – red. pastaba) ir jisai turi būti, nes ne visos šeimos pasiryžta pasakyti, kad aš palieku, nori likti anonimiški, jų niekas neieško.

Tai aš manau, kad tikrai jis yra naudingas ir reikalingas tam, kad nebūtų vaikučiai palikti kažkur prie konteinerių ar iš viso gatvėje numirti. Tai ačiū toms šeimoms, kurios nusprendė neauginti, palieka saugiai medikų priežiūroje“, – teigė V. Aleksandravičienė.
Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)