Premjeras teigė, kad kol kas nėra aišku, ar prezidentas Gitanas Nausėda patvirtins visus kandidatus.

„Kol kas turbūt būtų ne visai korektiška vertinti, nes tos pavardės yra pateiktos, nuskambėjusios, nežinome prezidento sprendimo galutinio. Galiausiai kolegė Ingrida dar net nėra pateikta į ministrus pirmininkus, kai bus patvirtinta, tada jau formaliai atsiras reikalavimas pateikti ministrų kabinetą prezidentui, gal dar keisis“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis teigė, jog I. Šimonytė yra labai drąsi.

„Kaip čia dabar pasakius. Manau, kad mano kolegė Ingrida yra drąsi, labai drąsi, labai labai labai labai drąsi kolegė, ji – patyręs kapitonas. Bet su tokia komanda audringu vandenynu aš neplaukčiau net kaip keleivis“, – šį sąrašą sukritikavo premjeras.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis teigė, kad sąraše yra žmonių, kurie verti šios pozicijos, bet yra ir „keistų“ asmenybių bei kandidatūrų.

„Yra nemažai žmonių, kurie apskritai neturi jokio supratimo apie viešąjį sektorių, valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, valdymą. Jiems bus be galo sunku, aš tokių ministrų keletą irgi turėjau. Praktika parodė, kad net smalsiems žmonėms, kurie gal ir norėjo išmokti per porą metų, nepavyko tų subtilybių suprasti, gebėjimų įgyti“, – sakė S. Skvernelis.

Politikas teigė, kad dabar mato tam tikrą deja vu iš 2016 metų.

„Turiu patirtį šiokią tokią dėl savo pasirinkimų. Manau, kad panašiu keliu einama kai kuriais atvejais. Gal pavyks kandidatams, net ir time, kurie įvardinti profesionalai, bet ne politikai, rasti atramą Seime, ką mano kolegė Ingrida ne kartą minėjo ir matė, kad ne visi ministrai turi palaikymą Seime“, – sakė jis.

Premjeras priminė, kad šiandieninėmis sąlygomis dirbti bus ne prestižas, o „alinamas, katastrofiškai sunkus darbas“.

„Norėtųsi, kad tam darbui atlikti žmonės turėtų reikalingas kompetencijas, patirtį, gebėjimus, pasiryžimą ir užsispyrimą“, – svarbius bruožus vardijo jis.