Kiek anksčiau apie beveik visas užpildytas vietas Vilniaus regione pranešė ir Santaros klinikos.

Klaipėdos Jūrininkų ligoninė BNS informavo, kad Klaipėdos universitetinėje, Klaipėdos Jūrininkų, respublikinėje Klaipėdos ligoninėse, bei Kretingos, Šilutės, Šilalės ir Tauragės rajonų ligoninėse šiuo metu iš viso gydomi 242 pacientai.

„Daugumoje ligoninių užimtos visos planuotos lovos, skirtos Covid-19 sergantiems pacientams. Ir toliau daugėjant sergančiųjų Covid-19 pacientų, bus panaudojamos rezervinės ligoninių lovos. Visose ligoninėse, kurios gydo Covid-19 sergančius pacientus, jaučiamas medicinos personalo trūkumas.“, – nurodė ligoninė.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė nurodė, kad iš maždaug 340 lovų sergantiems COVID-19, įskaitant vietas reanimacijai, užimta per 300. Koronavirusu užsikrėtę pacientai be LSMU Kauno ligoninės gydomi Kauno klinikose, taip pat Marijampolės, Jurbarko, Prienų, Jonavos ir Kėdainių ligoninėse.

„Atsižvelgiant į vis augantį infekcija susirgusių skaičių ir greitą COVID-19 lovų užimtumo dinamiką, nuo praėjusio ketvirtadienio Kėdainių, Jonavos, Prienų ligoninėse šiems pacientams gydyti įsteigtos po 2 reanimacines lovas, o Marijampolės ir Jurbarko ligoninėse – po 4 COVID-19 sergančių pacientų gydymui skirtas reanimacines lovas. Taip pat Jonavos ligoninėje įsteigtos 25 terapinio profilio lovos, Prienų ligoninėje skirtos papildomos 5, o Jurbarko ligoninėje – papildomos 4 COVID-19 lovos“, – informavo Kauno ligoninė.

Kėdainiuose lovų skaičius nuo šeštadienio išplėstas dar 20-čia.

LSMU Kauno ligoninė taip pat teigia, kad vieniems medikams izoliuojantis, o kitiems grįžtant iš izoliacijos kol kas sveikatos priežiūros specialistų pajėgumų užtenka.

Visose šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 1369 žmonės, 107 iš jų – reanimacijoje.