„Šiandien tikrai patekome į sudėtingą situaciją sužinojus, kad Seimo nario Jono Varkalio Covid-19 testas teigiamas. Taip, buvo minčių atšaukti šiandieninį Seimo posėdį. Tačiau pasitarę su kolegomis nutarėme to nedaryti. Seimo nariai save saugo kaukėmis ir kitomis priemonėmis, artimiausią kontaktą turėję parlamentarai šiandien liko namuose“, - rašo Seimo pirmininkė.

„Šis sprendimas sulaukė kritikos. Nieko nuostabaus. Manau, kad ir kitu atveju nebūtų visi patenkinti. Gana daug nepasitenkinimo išsakė LVŽS atstovai. Tačiau mėginu įsivaizduoti, ką būtų tekę išgirsti nutarus posėdį atšaukti. Vertinant pastarųjų kelių parų jų aktyvumą reiškiant nepasitenkinimą dėl sprendimų skiriant mano pavaduotojus,“ - ironizuoja V. Čmilytė - Nielsen.

Seimo pirmininkė teigia, kad antradienį šis jautrus valstiečiams klausimas bus išspręstas, o Jonas varkalys bus testuojamas papildomai.

„Šiandien šis, jiems toks jautrus klausimas, bus išspręstas. Todėl šis posėdis svarbus. Kaip ir kiekvienas Seimo posėdis. Seimas privalo dirbti tokiomis sąlygomis, jau sakiau, jo „saviizoliacija“ turėtų tikrai sunkius padarinius šiuo metu.

Mano bendrapartietis J. Varkalys šiuo metu simptomų nejaučia, tikiuosi, kad ši lengva forma išsilaikys ir ateityje. O, įvertinus R. Šalaševičiutės atvejį, kuomet pakartotini du testai buvo neigiami, panašu, kad verta kartoti testavimus.Nekeliant panikos ir siekio paralyžiuoti Seimą, “ - rašo ji.