„Darbo partija konkrečiau nesvarstė kandidatūros, bet pagal visą tvarką ir Statutą turi būti dar vienas pavaduotojas. Mes palaikysime kandidatą, dėl kurio susitars valstiečiai su Seimo pirmininke. Čia jų sprendimas – ne mūsų“, – sakė V. Uspaskichas.

Jis tikino, kad jiems nėra svarbi konkreti personalija.

„Mes nelendame į jų postų formavimą. Mes žinome, kad pagal Statutą turi būti dar vienas Seimo vicepirmininkas. Mes nežiūrime į kandidatus, nelendame į valstiečių frakciją, ko jie ten nori. Mes sakome, kad palaikysime jų sprendimą, nes mums nesvarbu, kokia ten bus pavardė. Svarbu, kad turi būti toks dalykas, ir viskas. Mes nedirbsime kaip turgaus bobos, kai visi ten plepa , nuoskaudas lieja“, – sakė V. Uspaskichas.

Partijos pirmininkas turėjo atsakymą ir tiems, kurie sako, kad už Andriaus Mazuronio paskyrimo Seimo vicepirmininku slypi išdavystė.

„Kad išduotum kažką, reikia pradžioje susitarti. Kai nieko nesusitari, tai sunku kažką ir išduoti. Jeigu buvome susirinkę, ir išsakėme savo norus, tai nėra susitarimas. Galvoju, kad valstiečiai šitoje vietoj, ypač jų vadovybė, tokio turgaus lygio komentarus lieja. Manau, kad jie dabar jau supranta“, – sakė V. Uspaskichas.

Norkienė neatsiims kandidatūros

Kaip rašė ELTA, nepaisant kilusios sumaišties, „valstiečių“ frakcijos kandidatė į Seimo vicepirmininkes Aušrinė Norkienė tikina, kad neatsiims savo kandidatūros ir tikisi parlamentarų palaikymo. Pasak A. Norkienės, ji supranta, kodėl Seimo pirmininkė neteikė jos kandidatūros penktadienį.

„Šią minutę taip (kandidatuosiu – ELTA), nes toks yra frakcijos sprendimas. Aš esu mūsų frakcijos kandidatė“, – antradienį žurnalistams po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen sakė A. Norkienė.

Pasak politikės, Seimo pirmininkė planuoja teikti jos kandidatūrą balsavimui.

„Taip, ji nusiteikusi teikti (mano kandidatūrą Seimui – ELTA)“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė.

A. Norkienė taip pat teigė suprantanti, kodėl V. Čmilytė-Nielsen neteikė jos kandidatūros į Seimo vicepirmininkes penktadienį.

„Aš tiesiog, vertindama Seimo pirmininkės moterišką įžvalgą ir išmintį, suprantu, kad nesinori pradėti Seimo darbo nuo skyrimų, kurie, kaip ji pati jaučia, nebus palaikomi daugumos. Iš dalies aš ją suprantu“, – kalbėjo parlamentarė.

Ji taip pat teigė per ketverius darbo Seime metus supratusi, kad sprendimai kartais gali neatitikti lūkesčių, ir patikino, kad būtų pasiruošusi ir pralaimėjimui.

„Per tuos ketverius metus supratau, kad, prasidėjus dienai, nežinosi, koks bus vakaras“, – pridūrė A. Norkienė.

ELTA primena, kad kiek anksčiau antradienį konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, jog „neturi priekaištų“ A. Norkienės kandidatūrai.