Tai Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Paulius Saudargas, Seimo opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Aušrinė Norkienė ir dar vienos valdančiosios Laisvės frakcijos narys Vytautas Mitalas.

Dėl šių kandidatūrų Seimas ketina apsispręsti antradienį balsuojant slaptai.

ELTA pristato kandidatus eiti Seimo vicepirmininkų pareigas:
Parlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė yra Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmoji pavaduotoja.

2009–2014 m. R. Morkūnaitė-Mikulėnienė buvo Europos Parlamento narė, nuo 2016 m. – Seimo narė.

1984 m. Kaune gimusi aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinti parlamentarė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje yra baigusi Fortepijono meno atlikimą, Vilniaus Dailės akademijoje – Kultūros vadybą ir politiką.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė – 2006–2007 m. buvo Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkė, nuo 2006 m. TS-LKD partijos Tarybos narė, nuo 2009 m. TS-LKD Prezidiumo narė, nuo 2015 m. TS-LKD pirmininko Gabrieliaus Landsbergio pavaduotoja.

1979 m. Kaune gimęs Seimo narys Paulius Saudargas Vilniaus universitete yra baigęs Fizikos fakultetą, jis studijavo eksperimentinę fiziką, yra biofizikos magistras. 2007 m. Vilniaus universiteto Fizikos institute P. Saudargas baigė doktorantūrą.

P. Saudargas į Seimą yra renkamas nuo 2008 metų.

Seimo TS -LKD frakcijos narys P. Saudargas nuo 2015 metų yra Lietuvos šaulių sąjungos narys.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Aušrinė Norkienė Seimo narės karjerą pradėjo 2016 m.

Iš Tauragės kilusi 45 metų pedagogė Aušrinė Norkienė turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą. 1996 m. ji baigė Šiaulių pedagoginį institutą, kuriame įgijo pradinių klasių ir muzikos mokytojos profesiją. 1998 m. Klaipėdos universitete ji baigė familistiką. 2012 m. Kauno technologijos universitete apgynė viešojo administravimo magistro laipsnį.

A.Norkienė yra dirbusi mokytoja Tauragės Martyno Mažvydo vidurinėje mokykloje, Tauragės „Versmės“ gimnazijoje. Nuo 2007 metų ji dirbo Tauragės rajono savivaldybėje, buvo mero patarėja, mero padėjėja, administracijos direktoriaus pavaduotoja. 2015 – 2016 m.. – Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotoja.

Seimo Laisvės frakcijos nariui Vytautui Mitalui – tai pirmoji kadencija Seime. Vilnietis, 1989 gimęs V. Mitalas iki išrinkimo į Seimą nuo 2019 m. balandžio mėnesio buvo Vilniaus vicemeru. Į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą jis buvo išrinktas 2015 metais.
V. Mitalas su pagyrimu yra baigęs Vilniaus Žemynos gimnaziją Pašilaičiuose. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute įgijo Politikos mokslų bakalauro, vėliau – Viešosios politikos analizės magistro laipsnius. Dar studijų laikais, nuo 2008 m., įsitraukė į politinę ir nevyriausybinių organizacijų veiklą.

Buvo Vilniaus liberalaus jaunimo organizacijos pirmininkas, nacionalinės Jaunimo reikalų tarybos narys, Vilniaus jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ valdybos narys.
V. Mitalas yra dirbęs Liberalų sąjūdžio sekretoriate ir Lietuvos laisvosios rinkos instituto ekspertu.

ELTA primena, kad naujos kadencijos Seimas praėjusią savaitę pirmajame posėdyje išsirinko Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, jos pirmąjį pavaduotoją konservatorių Jurgį Razmą ir pavaduotoją Darbo partijos frakcijos narį Andrių Mazuronį.

Seimo statutas suteikia galimybę parlamento vadovui turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus.