Šią poziciją darbą Vyriausybėje baigiantis S. Skvernelis išsakė komentuodamas antradienį prasidėsiantį Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos darbo vizitą Lietuvoje.

„Tikėtina, kad taip ir bus. Juo labiau kad taip ir būdavo esant dešiniųjų valdžiai Lietuvoje“, – Seime žurnalistams sakė premjeras.

„Tokiu atveju mes būsime tiesiog unikalūs. Baigiame susipykti su latviais. Konservatoriai, dar neatėję į valdžią, išsiuntinėjo laiškus ir grasinimus latviams ir kitoms kaimyninėms valstybėms. Kadangi neturime jokių santykių su Rusija ir Baltarusija, tai beliko susipykti su lenkais ir būsime kaip pilėnai, supami kaimynų, su kuriais nebendraujame. Tad rizikų yra“, – aiškino S. Skvernelis.

Laikinai premjero pareigas einantis S. Skvernelis labai skeptiškai vertino kritiką, tenkančią Lenkijai dėl žmogaus teisių varžymo, griežtinant abortų įstatymą. Galiausiai S. Skvernelis Varšuvos ir Briuselio ginčus keliantį teisės viršenybės klausimą pavadino „propagandine kliše“. Pasak jo, prieš pradedant Lenkijai reikšti šiuo atžvilgiu kritiką, reikėtų įsigilinti ir į pačią situaciją.

„Kalbant apie Lenkiją, aš siūlau, kurie žino kelias frazes – „teisės viršenybė“, pasigilinti (...) Vien tik naudodami propagandinę klišę, „teisės viršenybė“, mes toli nenueisime“, – sakė S. Skvernelis.
Panašiai jis komentavo ir Lenkijoje didžiulius protestus sukėlusį sprendimą dar labiau sugriežtinti įstatymą dėl abortų.

„Dėl tų protestų, kurie vyksta dėl galimai moterų teisę ir apsisprendimą pažeidžiančių (įstatymų – ELTA) Lenkijoje vėlgi... Nėra viena pusė teisi. Yra tiek vienos, tiek kitos pusės argumentai. Galbūt reikia išklausyti. Matyt, ir turėsime progą išklausyti Lenkijos prezidento poziciją (...) Negalima vien liesti propagandines klišes ir pasakyti, kad mes dabar paimsime propagandinę gaidą ir ją taikysime. Pagalvokime, kas mums yra Lenkija, kas mums yra Latvija, kai kitų kaimynų nebėra. Ar mes norime likti vieni?“, – retoriškai klausė S. Skvernelis.