Pasak jo, penktadienį vykusi Seimo narių priesaikų ceremonija nebuvo organizuota saugiai.

„Neigiamai vertinu, reikia galvoti apie alternatyvias darbo formas. Bet kokiu atveju mes neišvengsime (koronaviruso – ELTA), ypač po tokių renginių, kurie buvo padaryti penktadienį – priesaika. Valdantieji ir Seimo pirmininkė nerado laiko pagalvoti, kaip tą posėdį būtų galima organizuoti, kad rizikos būtų minimalios“, – antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Laikinojo premjero teigimu, priesaikų organizatoriams buvo pateikti alternatyvūs rengimo pasiūlymai.
„Buvo pasiūlytos alternatyvos įvairios ir aš pats kalbėjau su būsima Seimo vadovybe, bet jie nerado laiko net diskutuoti. Nėra apibrėžta Konstitucijoje būtent tokia forma, tai yra individualus aktas, individuali priesaika, bet jos atlikimas Seimo rūmuose gali būti įvairus ir galėjo būti kitoks“, – pabrėžė politikas.

Kalbėdamas apie savo bendravimą su koronavirusu užsikrėtusiais parlamentarais, S. Skvernelis teigė, kad jei ir kontaktavo, tai dėvėjo apsaugines veido kaukes.

„O kas čia dabar žino? Aš tikrai buvau su kauke ir tikrai, kadangi tų kontaktų, matyt, buvę ir Seime jau, kad visgi kaukės saugo, nepaisant visų mitų ir abejonių. Kaukės apsaugo ir tikiuosi, kad toliau saugos“, – pridūrė laikinasis premjeras.

ELTA primena, kad antradienį paaiškėjo, jog liberalas Jonas Varkalys užsikrėtė koronavirusu. Jis dalyvavo penktadienį vykusioje priesaikų ceremonijoje, po to – bendravo su frakcijos kolegomis. Kaip sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, posėdžiai nebus atšaukti, tačiau parlamentarams, kurie mano, jog galėjo turėti kontaktą su užsikrėtusiuoju, bus siūloma antradienį dalyvauti tik slaptame balsavime dėl Seimo vicepirmininkų.