Pasak TS-LKD pirmininko Gabrieliaus Landsbergio, toks sprendimas priimtas dėl to, kad šie asmenys įtikino frakcijos kolegas, jog gali pirmininkauti posėdžiams ir sutelkti žmones. Politikas taip pat patikino, kad „valstiečių“ siūlomai kandidatei į Seimo vicepirmininkes Aušrinei Norkienei „priekaištų neturi“.

„Ieškojome asmenų, kurie pirmiausia įtikintų mūsų pačių frakciją, kaip autoritetai, galintys pirmininkauti posėdžiams, sutelkti daugiau nei mūsų frakciją, įtikinti taip pat ir kolegas iš kitų frakcijų“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, buvo keltas siekis, kad valdyboje būtų atstovas tiek iš partijos, tiek iš krikdemiškojo partijos flango.

„Jei žiūrime į valdybą, tai liberalų atstovavimas yra labai ryškus ir matomas, Laisvės partija, taip pat. Tėvynės sąjunga turi tokį atstovavimą dėl savo frakcijos dydžio“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Kartu TS-LKD lyderis pabrėžė, kad „valstiečių“ kandidatei į Seimo vicepirmininkės poziciją A. Norkienei konservatoriai „neturi priekaištų“.

„Teikimui neturime priekaištų. Jeigu Seimo pirmininkė apsispręs kelti A. Norkienės kandidatūrą, tai gerbiame jos sprendimą. (...) Buvo pasigirdę prašymų garantuoti, tai vis dėlto yra autentiškiausias slaptas balsavimas. Nepaisant to, kad frakcijos seniūnas pasakytų ar kažkas reikalautų, kiekvienas žmogus eina balsuoti (...)“, – teigė G. Landsbergis.

Jis neslėpė, kad nuomonės apie A. Norkienės kandidatūrą frakcijoje yra skirtingos.

„Nuomonės yra įvairios, pasilikome prie laisvo balsavimo, jis yra neįpareigojantis“, – pridūrė TS-LKD pirmininkas.

G. Landsbergis taip pat teigė, kad frakcijos siūlomi kandidatai – tiek R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, tiek P. Saudargas gali sulaukti plataus palaikymo iš įvairių parlamentarų.