Pagal Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos įregistruotą nutarimo projektą, tradiciškai didžiausias naujame Seime būtų Europos reikalų komitetas, kuriame dirbs 25 Seimo nariai, Socialinių reikalų ir darbo komitete – 13 narių, po 12 narių ketina dirbti Ekonomikos, Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Sveikatos reikalų komitetuose.

Naujame Seime mažiausias turėtų būti Audito komitetas, jame bus 7 nariai.

Pagal nutarimo projektą, kurį Seimas ketina svarstyti ir priimti antradienį, Švietimo ir mokslo komitete dirbs 11 parlamentarų, Aplinkos apsaugos, Užsienio reikalų bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetuose bus po 10 narių, Biudžeto ir finansų bei Kultūros – po 9 narius, Kaimo reikalų, Teisės ir teisėtvarkos bei Žmogaus teisių – po 8 narius.

Komitetai sudaromi ne mažiau kaip iš 7 ir ne daugiau kaip iš 17 (išskyrus Europos reikalų komitetą) Seimo narių pagal proporcinio frakcijų atstovavimo principą. Konkretus kiekvieno komiteto narių skaičius nustatomas Seimo nutarimu.

Pagal Seniūnų sueigos patvirtintą vietų skaičių Seimo frakcijos bei mišri Seimo narių grupė pasiskirsto vietas komitetuose.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais gali būti Seimo nariai, turintys leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Seimo statutas numato, kad frakcijos, atsižvelgdamos į savo narių pageidavimus ir jų kompetenciją, rekomenduoja skirti komitetų nariais tiek savo frakcijos narių, kiek joms yra skirta vietų. Tuo atveju, jeigu Seimo nario pareiškime pareikštas noras tapti kokio nors komiteto nariu neatitinka proporcinio frakcijų atstovavimo principo, Seimas gali priimti nutarimą skirti Seimo narį į kitą komitetą, nei nurodyta jo prašyme. Frakcijų pareiškimai su rekomenduojamų Seimo narių parašais įteikiami Seimo pirmininkui, o šis per 2 savaites privalo pateikti Seimui tvirtinti komitetų sudėtį.

Europos reikalų komitetas sudaromas ne mažiau kaip iš 15 ir ne daugiau kaip iš 25 Seimo narių pagal proporcinio Seimo frakcijų atstovavimo principą. Atstovus frakcijos deleguoja, siekdamos užtikrinti kiekvieno komiteto atstovavimą, iš komitetų pirmininkų ar jų pavaduotojų, frakcijų seniūnų ar jų pavaduotojų, frakcijų narių, atsakingų už Europos Sąjungos klausimus. Konkretus komiteto narių skaičius ir sudėtis tvirtinama Seimo nutarimu. Europos reikalų komiteto nariais gali būti Seimo nariai, dirbantys kituose komitetuose.

Į Europos reikalų komiteto pirmininko pareigas skiriamas Seimo pirmininko pavaduotojas, atsakingas už Europos Sąjungos reikalus.