Su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda Lenkijos vadovas „aptars dvišalį bendradarbiavimą kovojant su pandemija, vakcinos įsigijimą, regiono saugumo ir gynybos klausimus, strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimą, transatlantinius santykius, situaciją ES Rytų kaimynystės valstybėse,“ pranešė Lietuvos prezidentūra.

Vizito metu ketinama oficialiai įsteigti Lietuvos ir Lenkijos prezidentų tarybą.

Lenkijos prezidentas vizito metu planuoja susitikti su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir kandidate į šias pareigas Ingrida Šimonyte. Lenkijos vadovas taip pat lankysis Antakalnio ir Rasų kapinėse, abu prezidentai atidarys nuotolinį verslo forumą.

Moterų teisių gynėjai A. Dudos vizitą žada sutikti protestais dėl abortų draudimo Lenkijoje. Aktyvistės žada antradienį surengti eiseną nuo Adomo Mickevičiaus paminklo iki Lenkijos ambasados.

Žygio metu aktyvistai nuneš ant pakabų sukabintus Visuotinę žmogaus teisių deklaraciją bei kitus tarptautinės teisės dokumentus, įtvirtinančius universalias žmogaus ir moterų teises bei demokratines vertybes, dėl kurių pažeidimų yra kritikuojama Lenkija.