Jis teigė nesuprantąs, kodėl frakcija turėtų keisti kandidatūrą į Seimo vicepirmininko pareigas, pavyzdžiui, pasiūlant Rimą Baškienę.

„Jie pasako, kad vienintelė problema, kad A. Norkienė lojali partijai. Dabar išeitų, kad kitas kandidatas, kuris jiems tiktų, turėtų būti nelojalus partijai? Tai jie įžeidinėja Rimą Baškienę. Frakcija apsisprendė, jeigu A. Norkienė nesurinks balsų, nesurinks balsų joks kitas kandidatas. Mes tą suprantame, nes visi yra lojalūs partijai, frakcijai, tai yra žmonės, kurie gali puikiai darbuotis Seimo valdyboje“,- po susitikimo su Seimo pirmininke žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, tai tikriausia pirmas atvejis Lietuvos istorijoje, kai tokio dydžio frakcijai nėra pasiūlomos pirmininko pavaduotojo pareigos.

„Nesu tikras, kad jis bus pasiūlytas rytoj. Esu tikras, kad jeigu jis bus pasiūlytas, jis nesurinks balsų. Tai tą suprantu. (...) Tiesiog tokia „naujoji“ politinė kultūra, o iš tikrųjų, matyt, kerštas paprastas“,- svarstė R. Karbauskis.

Jo teigimu, skaudės labiausiai tiems tūkstančiams rinkėjų, kurie per rinkimus balsavo už „valstiečius“.

ELTA skelbė, kad Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neslepia turinti abejonių dėl „valstiečių“ siūlomos A. Norkienės kandidatūros į Seimo vicepirmininkės pareigas.

„Šiandien tęsiu konsultacijas su frakcijų atstovais, o sprendimo dar galutinio nėra. Ką tik buvau susitikusi su Ramūnu Karbauskiu ir įgarsinau savo abejones dėl šios frakcijos teikiamos kandidatės. Kalbu su visomis frakcijomis ir manau, kad yra rizika, jog ši kandidatė nesulauktų pakankamai didelio palaikymo“,- sakė Seimo vadovė.

Ji nesiėmė pasakyti, ar teiktų A. Norkienės kandidatūrą.

„Tęsiu konsultacijas su kitomis frakcijomis, rytoj ketinu apsilankyti Laisvės frakcijoje. Kol kas galutinio sprendimo nėra“,- sakė Seimo pirmininkė.