Pasak jo, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), Darbo partija ir „valstiečiai“ buvo susitikę aptarti tolesnį darbą opozicijoje, tačiau, pabrėžė G. Paluckas, joks galutinis susitarimas dėl konkrečios opozicijos darbo formos dar nėra priimtas.

„Ta beprotiška gyvenimo skuba. Aš suprantu, kad visi čia dabar nori viską per vieną naktį padaryti. Taip, mes esame opozicinė frakcija, bet jokio susitarimo nėra, nes būti ir negali. Yra kolegų „valstiečių“ pasiūlymas, kaip tai daryti“, – penktadienį Eltai sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, socialdemokratai kitą savaitę spręs, ar priimti LVŽS frakcijos pasiūlymą dėl darbo opozicijoje.

„Mes tuos klausimus sprendžiame frakcijoje ir prezidiume, kuris bus kitą savaitę trečiadienį, ir mes tą klausimą aptarsime – ar mes tą pasiūlymą priimame. Susitarimo nėra, čia gal yra toks (R. Karbauskio – ELTA) geranoriškas noras manyti, kad tas pasiūlymas jau yra priimtas“, – teigė LSDP lyderis.

Kaip jau ELTA rašė anksčiau, „valstiečių“ lyderis penktadienį paskelbė, kad visos trys opozicinės partijos – socialdemokratai, LVŽS ir Darbo partija – nusprendė dirbti kartu.

„Sutarimas toks, kad kursime opozicinių frakcijų koaliciją ir tada turėsime opozicijos lyderį, jis bus rotuojamas – toks kol kas yra sutarimas, bet nėra dar jokio pasirašyto dokumento“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, opozicijos lyderis bus teikiamas vienai Seimo sesijai, o vėliau vyks rotacija. Pirmąjį opozicijos lyderį deleguos ta frakcija, kurios kandidatas nebus delegavęs nė vieno Seimo vicepirmininko.
„Mes kalbėjomės, kad dvejus metus – po vienerius jie (socialdemokratai ir „darbiečiai“ – ELTA) dalinasi, o dvejus metus mūsų frakcija turi opozicijos lyderį“, – paaiškino R. Karbauskis.