Tiki kandidatūra

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis prieš posėdį sakė, kad tiki į šią vietą pateiktos Viktorijos Čmilytės–Nielsen sugebėjimais.

„Aš tikiu Viktorija. Tikiu, kad ji yra geras kandidatas šiandien Seimui, ne tik valdančiajai daugumai, ne tik mūsų koalicijai, bet Seimui. Dėl to, kad jį įkūnija tas savybes, kurių reikia Seimo pirmininkui. Mes vis primiršdavome, kad Seimo pirmininkas nėra vienos frakcijos narys, nėra koalicijos Seimo vadovas. Tai yra Seimo pirmininkas, jis turi vienyti. Ir aš matau, kad ji turi tas savybes“, – žiniasklaidai sakė Seimo narys G. Landsbergis.

Politikas sakė tikintis, jog šią kandidatūrą parlamentas patvirtins.

„Manau, kad bus aiškus rezultatas“, – sakė Tėvynės sąjungos lyderis.

„Dėl opozicijos teikiamo kandidato mes nuspręsime dar šiek tiek vėliau“, – sakė jis.

Delfi primena, kad dėl V. Čmilytės-Nielsen Seimas apsispręs slaptu balsavimu.

Čmilytė–Nielsen sako nebijanti

Pati V. Čmilytė–Nielsen sakė prieš balsavimą nesujaudinanti.

„Su gera nuotaika žengiu į šią salę, labai smagu vėl susirinkti vėl visiems kartu į naujos kadencijos Seimą. Ir šiandien turime priimti svarbių sprendimų. Bet tai, žinoma, yra tik pirmieji žingsniai“, – sakė kandidatė.

„Žinote, niekada būti tikras dėl palaikymo, esu dėkingas koalicijos partneriams, kurie palaikė mano kandidatūrą šiame etape, tai yra mūsų bendras sutarimas. Manau, kad tai yra gera prielaida geram rezultatui šiandien“, – kalbėjo politikė.

Kaip vieną iš pirmųjų darbų Seime ji įvardijo derinti Seimo darbą su koronaviruso pandemija – padaryti taip, kad parlamentas dirbtų nenutrūkstamai.

„Tai, matyt, ir bus vienas iš pirmųjų darbų“, – sakė V. Čmilytė–Nielsen.

Jei politikė šiandien bus patvirtinta Seimo vadove, į namus jau šiąnakt ji išvyks su apsauga. Politikė teigė, kad visi sprendimai yra padaryti kartu su šeima.

„Šeima mano sprendimus palaiko ir laimina“, – sakė ji.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis prieš posėdį sakė, jog valdančiosios daugumos iškeltą kandidatūrą palaikys, jei

„Mes jau šnekėjome su ja. (…) Mes paremsime šią kandidatę, jei ji parems mūsų kandidatę“, – apie Seimo vicepirmininko poziciją kalbėjo R. Karbauskis.