Pareigūnus dėl neteisybės ant kojų sukėlė klaipėdietė, filmuotis nenorėjusi moteris sunerimo, kai pas neįgalų, ką tik iš ligoninės parvežtą kaimyną pamatė raštą – jame pranešama, kad dar vasarą, vairuodamas mašiną senolis pažeidė Kelių eismo taisykles.

Esą nepaisė draudžiančio ženklo ir ne tik taip nusikalto – vairavo neturėdamas teisių.

Kaip LNK žinių žurnalistus informavo Klaipėdos apskrities kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika, policija nemato duomenų, kad minėtas asmuo turi galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

„Tokiu būdu jam ir buvo rašomas protokolas, tai yra visi jo galimi pažeidimai“, – aiškino jis.

Bet anot į 9 dešimtį įkopusio senolio kaimynės – vyras negalėjo vairuoti.

„Senukas niekada mašinos neturėjo, niekada nevažinėjo, ir senukas teisių neturėjo“, – pasakojo senolio kaimynė.

Ne gana to, tuomet, kai neva padarė pažeidimą, senolis gulėjo slaugos ligoninėje. Žmonės gatvėse stebėjosi, kaip taip galėjo atsitikti.

„Įstatymus rašo žmonės, bet juk įstatymai negali būti sausi, pas žmones turi būti ne tik galva, bet ir širdis“, – aiškino pensinio amžiaus vyras.

„Nežinau, kaip įmanoma toks dalykas, jei tu nevairuoji ir už tai gauni baudą“, – sakė mergina.

„Policija negali žinoti, kas tuo metu vairavo. O dabar žmogus turi policijai pasakyti, perduoti, kas tuo metu tą automobilį vairavo“, – aiškino klaipėdietis.

Kelių eismo taisykles pažeidusį automobilį įrenginiai tikrai užfiksavo ir paaiškėjo, kad senolis mašiną turi.

„Paties automobilio fiziškai jis neturi, tačiau jis yra registruotas jo vardu. Reiškia, kad jis yra nupirkęs automobilį ir jį perdavęs, nesusitvarkęs pilnai dokumentų. Kadangi policijos pareiga yra siųsti visus pranešimus, protokolus būtent registruoto automobilio savininkui, tą mes ir padarėme“, – sakė Klaipėdos apskrities kelių policijos vadovas M. Džermeika.

Teisininkas Vaclovas Janušauskas įspėja žmones, ypač vyresnius, kad jie nebūtų atlapaširdžiai.

„Yra įstatyme labai paprastai pasakyta – jeigu nenurodai, kas įvykdė pažeidimą atsakai pats kaip automobilio savininkas. Jie labai patiklūs, jų paprašė, jis parašą padėjo, mašina jau yra jo, jis yra atsakingas“, – sakė teisininkas.

Išnarplioję neįgalaus senolio detektyvą pareigūnai bylą jam nutraukė.

„Gavome iš šaltinių informaciją, jog jau yra vyriškis, kuris galimai naudojasi ta transporto priemone. Ir jis žada greitu metu atvykti į policiją“, – LNK žinias informavo Klaipėdos apskrities kelių policijos vadovas.

Paaiškėjus, kad senolio vardu registruotu automobili naudojasi jo draugas šiam ir teks sumokėti baudą. Policija sako, kad panašūs atvejai, kai baudos išrašomos nevairavusiems žmonėms nėra reti. Bet sako, kad dar nebuvo taip, kad bauda grėstų neįgaliam ligoninėje gulėjusiam senoliui.