Panašu, jog šiais metais kauniečiai miesto eglės įžiebimo šventę stebės ne gausiai susirinkę rotušės aikštėje, bet sėdėdami prie televizorių ar kompiuterių.

„Dėl šalyje galiojančių saugumo reikalavimų, susijusiu su COVID-19 viruso plitimu, kalėdinė mugė ir tradicinės edukacijos neplanuojamos. Nuolatos stebime situaciją ir jei ji pasikeis, priimsime atitinkamą sprendimą dėl mugės bei kitų veiklų kalėdiniame miestelyje.

Eglutės įžiebimo šventė šiais metais iš Rotušės aikštės perkeliama į TV ekranus tam, kad kauniečiai ir visos Lietuvos žmonės šventę stebėtų saugiai likę namuose“, – komentavo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Ji patikslino, kad tiesioginė transliacija televizijos eteryje bus sudaryta iš kelių fragmentų – garsiausių atlikėjų koncerto Žalgirio arenoje, kurioje nebus žiūrovų, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sveikinimo bei šventinės Rotušės aikštės.

Plintanti naujojo viruso infekcija koreguoja ne tik švenčių planus, bet ir joms skirtas lėšas. Panašu, kad šiais metais Kaunas išleis mažiau pinigų, nei praėjusiais metais.

„Šiuo metu dar technikai sprendžia, kiek joje bus tiesioginio vaizdo, kiek nufilmuoto iš anksto, todėl renginio sąmata dar irgi tikslinama.

Esant karantinui, siekiant išvengti tolesnio koronaviruso plitimo pavojaus Kauno miesto savivaldybės teritorijoje, perplanuojamas ir kalėdinis miestelis, jo veiklos. Lėšos buvo planuotas kalėdinio miestelio namelių dekoravimui. Pasikeitus situacijai, lėšos mažėja“, – sakė Kauno savivaldybės atstovė N. Prevelienė.