„Na tikrai nėra labai paprasta įvertinti, todėl, kad Seimo nariai visą dieną praleido Seimo salėje. Ir, aišku, tas bendravimas vienas su kitu yra labai skirtingas ir būtų gerai, kad būtų vengiama tokių masinių susirinkimų į vieną vietą. Ir, ko gero, tikrai nėra pats solidariausias ir geriausias pavyzdys visuomenei“, – laidai „Delfi Diena“ sakė A. Veryga.

Jo teigimu, reikėtų, kad politikai rodytų pavyzdį visuomenei. Paklaustas, ar, jo nuomone, tokiai nuotraukai sustoję parlamentarai nepažeidė karantino taisyklių, A. Veryga atsakė:

„Geras klausimas. Nežinau. Vis tik Seimo salė yra laikoma darbo vieta, tai nėra kažkokia vieša vieta, kur susibūrimų skaičius ribojamas, nes Seimo nariai ten susirenka dirbti“, – teigė ministras.

Anot jo, darbo vietose, viduje nėra numatyta būriavimosi taisyklių.

„Seimas, deja, tokių mechanizmų, kad galėtų dirbti nuotoliniu būdu, kas yra ir rekomenduojama arba nurodoma, nėra susikūręs. Jeigu būtų tokie darbo mechanizmai Seimo nariams, dėl ko, matyt, reikėtų koreguoti ir Seimo statutą, tai tada gal ir būtų galima sakyti, kad tai yra pažeidimas“, – su žurnaliste Kristina Pocyte kalbėjo A. Veryga.

Visą pokalbį su juo galite klausyti šiandien, 15 val. laidoje „Delfi Diena“.

R. Šalaševičiūtė: net į kapines nevažiavau

Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei nustačius COVID-19 virusą, pati Seimo narė sakė neturinti supratimo, kaip tai galėjo atsitikti, nes jokiose šventėse nedalyvavo, jokių susitikimų ir susibūrimų nebuvo.

„Net į kapines per mirusiųjų pagerbimo šventes nevažiavau, į parduotuves irgi einu labai retai, pati gaminu“, – Eltai sakė parlamentarė.

Ji sakė, kad jaučiasi gerai ir jokių ligos simptomų neturinti.

Parlamentarė pasinaudojo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kvietimu ir atliko COVID-19 testą, o trečiadienį sužinojo atsakymą, po kurio jai teko izoliuotis. Pirmoji apie R. Šalaševičūtės užsikrėtimą COVID-19 pranešė naujienų agentūra BNS.

„Esu saviizoliacijoje ir negalėsiu dalyvauti pirmame naujos kadencijos Seimo posėdyje. Net nespėjau persikraustyti į naują kabinetą“,– sakė ji Eltai.

Nors R. Šalaševičiūtė apgailestavo, kad negalės dalyvauti Seimo pirmajame posėdyje, politikė sakė suprantanti, kad laikytis reikalavimų būtina, saugant vieni kitų sveikatą, todėl elgsis labai atsakingai.

ELTA primena, kad iki šiol COVID-19 infekcija patvirtinta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariui Valerijui Simulikui, konservatoriui Pauliui Saudargui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovei Irinai Rozovai, taip pat naujajai parlamentarei, Laisvės partijos narei Evelinai Dobrovolskai.