„Antradienį vakare atidaviau tyrimą ir vakar vakare radau atsakymą, kad rastas“, – BNS ketvirtadienį sakė parlamentarė.

Ji teigė jokių simptomų nejaučianti.

„Nei galvos skausmo, nei kosulio, nei slogos, nei silpnumo, nei nuovargio, nei pokyčių su kvapais, skoniais“, – teigė R. Šalaševičiūtė.

„Viskas gerai, tik gaila, kad negalėsiu priesaikos priimti, nes turiu saviizoliuotis“, – pridūrė ji.

Seimo narė paskutinį kartą Seime teigė buvusi antradienį, tačiau tvirtino turėjusi „trumpalaikių kontaktų“.

„Visi buvo trumpalaikiai, su niekuo nebuvo ilgų pokalbių. Tiesa, ir vakar buvo posėdis Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos, bet mes sėdėjome besilaikydami atstumų, su kaukėmis“, – kalbėjo R. Šalaševičiūtė.

Delfi fotografas užfiksavo, jog antradienio pavakare parlamentarė dalyvavo bendroje visoje Seimo narių nuotraukoje, užbaigiant paskutinį šios kadencijos parlamento posėdį.

Šakalienė: nepastebėjau, kad buvau šalia

Visai šalia Rimantės Šalaševičiūtės bendroje nuotraukoje stovėjusi parlamentarė Dovilė Šakalienė sulaukusi klausimo, ar neketina izoliuotis, nustebo.

„Buvau šalia? O, Dieve, aš nepastebėjau“, – sakė ji.

Pasak jos, nuotraukai Seimo nariai sustojo pakankamai greitai ir ilgai tai neužtruko.

„Sustojome taip pakankamai staiga, labai neorganizuotai, aš net nepastebėjau, kas stovėjo šalia manęs. Jūs tikrai mane labai nustebinot, nes ne, aš nežinojau“, – teigė ji.

Parlamentarė sakė, kad turi pasitikslinti su specialistais, kaip dabar elgtis, nes buvo su kauke ir kontaktas buvo trumpesnis nei 15 minučių.

„Aišku, reikia tada pasitikslinti. Pasiaiškinsiu, kaip turėtų būti. Aš įsivaizduoju, kad šitoje vietoje Seimo kanceliarija turėtų informuoti tuos žmones, kurie pagal epidemiologinius reikalavimus laikomi kaip turėję artimą kontaktą“, – sakė pašnekovė ir patikino, kad jei reikės, tikrai izoliuosis.

Gentvilas: kol kas užsidariau savo kabinete

Seimo narys Eugenijus Gentvilas, kuris, kaip matyti nuotraukoje, taip pat stovėjo šalia R. Šalaševičiūtės, teigė jau ir pats apžiūrėjęs nuotrauką. Parlamentaro teigimu, kontaktas buvo minutės ir vienkartinis.

„Kai pakvietė, aš dar burbuliavau, ką čia platinti virusą, kam čia ta nuotrauka reikalinga. Na bet gerai, nusifotkinau. Dabar atėjau į darbą, kolegos sako – Šalaševičiūtė susirgo. Paskui atrado nuotrauką, sako – o, už tavo nugaros stovi“, – pasakojo E. Gentvilas.

Politikas teigė, kad nuotrauka daryta antradienį, o trečiadienį jis pasidarė koronaviruso tyrimą, nes tokia galimybė buvo pasiūlyta visiems naujo Seimo nariams prieš priesaikas.

„Laukiu atsakymo. Tai jeigu Šalaševičiūtė mane ten apspjaudė ar apkosėjo, tai tas buvo antradienį. Trečiadienį dariausi testą, tai tikiuosi, kad gausiu greitai atsakymą ir tikiuosi, kad bus negatyvus“, – juokėsi E. Gentvilas.

Paklaustas, ar šiuo metu po tyrimo izoliuojasi, politikas sakė: „Aš sužinojau prieš 10 minučių. Buvau „Senukų“ prekybos centre, atvažiavau į darbą, kolegos pradėjo pasakoti ir atrado tą nuotrauką, tai užsidariau savo kabinete kol kas.“

Pasitikslinus, ar Seimo nariams negalioja bendra taisyklė, kad, kol laukiama tyrimo rezultato, reikia izoliuotis, E. Gentvilas teigė, kad ši taisyklė taikoma tik tada, kai žmogus tiriasi, kai jaučia simptomus. O kadangi jis tyrimą darėsi profilaktiškai, to esą nereikia.

R. Šalaševičiūtė spalį vykusiuose rinkimuose su „valstiečių“ sąrašu dar ketverių metų kadencijai išrinkta į Seimą ir penktadienį būtų davusi Seimo nario priesaiką.

Anksčiau koronavirusas nustatytas trims Seimo nariams: Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovei Irinai Rozovai, „valstiečiui“ Valerijui Simulikui bei konservatoriui Pauliui Saudargui.

Koronavusas taip pat nustatytas ir naujai išrinktai Seimo narei, Laisvės partijos atstovei Evelinai Dobrovolskai.