Trečiadienį įvyko Darbo partijos tarybos posėdis, kuriame dalyvavo frakcijoje dirbsiančių atstovai. Jame paaiškėjo, kad A. Guoga dirbs Seime.

„A. Guoga dirbs Seime. Mes kažkokio klausimo dėl to nesprendėme dėl A. Guogos taryboje. Bet A. Guoga pasakė, kad jis dirbs Seime“, – tikino V. Fiodorovas.

Savo sprendimą dirbti Seime A. Guoga paaiškino feisbuke.

„Pastarosiomis dienomis sulaukiau labai daug Lietuvos žmonių palaikymo. Gavau paraginimą iš artimų ir tolimesnių pažįstamų. Draugai ir namiškiai labai stipriai palaiko. Žmona Aistė tvirtai palaiko. Net susilaukiau paramos iš konservatorių politikų. Tokio didžiulio kvietimo dirbti Lietuvai nebuvau patyręs. Tai labai įpareigoja. Eiti, dirbti ir pateisinti pasitikėjimą. Jausdamas labai didelę paramą ir atsakomybę, apsisprendžiau dirbti Seime“, – feisbuke rašė jis.

Politikas rašė, kad didelės rinkėjų viltys jam nepalieka kitos galimybės – privalo jas pateisinti.

„Ten ne sėdėsiu, bet aktyviai dirbsiu. Sunkiai dirbsiu. Turiu daug sumanymų ir iniciatyvų. Visą energiją ir idėjas atiduosiu darbui. Būsiu aktyviai dirbantis Seimo narys. Nuo pat pirmos sekundės, kai tik prisieksiu. Visą savo seimo nario atlyginimą atiduosiu labdarai. Kiekvieną mėnesį galėsite siūlyti kur ją paskirti. Apie tai visada pranešiu viešai. Būtinai iš karto teiksiu pasiūlymus, kaip didinti gimstamumą. Kiekvienam gimusiam vaikui po 10 000 eurų. Labai reikia vaikų Lietuvai“, – teigė jis.

„Labai nuoširdžiai dėkoju visiems už palaikymą ir patarimus. Einu į Seimą ne postų gauti, o nuoširdžiai ir gerai dirbti. Su visais būsiu atviras. Daug bendraukime. Laukia sunkus, bet prasmingas darbas“, – feisbuke rašė Aa. Guoga.

Delfi primena, kad antradienį naujienų portalas 15min.lt pranešė, jog A. Guoga svarsto atsisakyti mandato ir perleisti jį už brūkšnio likusiam buvusios kadencijos parlamentarui Artūrui Skardžiui.

Darbo partija 2020 metų Seimo rinkimuose iškovojo 10 mandatų.

Tai Aidas Gedvilas, Vaida Giraitytė, Valentinas Bukauskas, Vytautas Gapšys, Viktoras Fiodorovas, Ieva Kačinskaitė–Urbonienė, Andrius Mazuronis, Vigilijus Jukna, A. Guoga ir Mindaugas Puidokas.