Pasak premjero, tai ypatinga diena ir Lietuvai, nes esame broliškos tautos ir istorinės sąjungininkės. Visuomet buvome ir liksime Lenkijos laisvės pusėje, kartu sieksime mūsų tautų klestėjimo ir kursime gerovę suvienytoje Europoje.

„Linkiu visiems Lenkijos žmonėms stiprybės ir tvirtos sveikatos.

Šiandien pasididžiavimo Lenkijos valstybe ir tauta diena, kuri primena, kad net didžiausi sunkumai yra įveikiami. Neabejoju, jog drauge išspręsime ir COVID-19 pandemijos iššūkį. Džiaugiuosi intensyviu Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių bendradarbiavimu visomis temomis ir visais lygiais. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių darbotvarkė bus toliau intensyviai plėtojama, o bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose, ypač Europos Sąjungoje ir NATO, padės užtikrinti plačią paramą mūsų bendrai teikiamiems siūlymams ir politiniams pasirinkimams", - sakoma premjero sveikinime.

Vyriausybės vadovas išreiškė įsitikinimą, kad ateinančiais metais Lietuvos ir Lenkijos rengiamas bendras Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado 230-ųjų metinių minėjimas dar labiau suartins tautas.