„Kai prieš 4 metus mes atėjome (į valdžią – ELTA), mūsų frakcijoje buvo 58, iš jų apie 50 tikriausiai pirmą sykį pateko į Seimą. Tai buvo žmonės, kurie neturėjo patirties, kai kuriems tas Seimo darbas atrodė nelabai galbūt ir suvokiamas, kas tai yra. Bet patirtis atėjo su laiku“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, naujai išrinktas Seimas nedaug skiriasi nuo kadenciją baigusiojo, nes, pasak jo, labai daug Seimo narių taip pat yra pirmą kartą išrinkti į parlamentą.

„Taip pat labai daug naujų žmonių ateina, atitinkamai mums šiuo atveju yra žymiai geriau, nes mūsų žmonės turbūt visi turi tą patirtį dabar, nes tik vienetai, kurie dirbo Vyriausybėje ar kažkur, bet jie irgi politinio darbo patirtį turi“, – sakė jis.

Visgi politikas akcentavo, kad naujoji valdžia, kaip ir buvę valdantieji savo kadencijos pradžioje, susidurs su ta pačia problema – patirties trūkumu.

„Kita valdžia susidurs su ta pačia problema, kurią mes turėjome pradžioje, kad norint iš karto užtikrinti kokybę priimamų sprendimų reikia pasitelkti profesionalus. Ir dabar tai, kad, ką pasakė naujoji premjerė apie tai, kad šioje Vyriausybėje bus ne tik politikai, bet ir profesionalai, tai praktiškai neigia tą propagandą, kuri tyčiojosi iš mūsų, kad mes į Vyriausybę kvietėme profesionalus“, – akcentavo R. Karbauskis.

„Realiai mes tik po kelerių metų išauginome politikus iki tokių, kad jau padirbę komitetų pirmininkais ir panašiai, galėtų dirbti ministrais, nes jau turėjo pakankamai kompetencijų“, – pridūrė jis, dar kartą akcentuodamas, kad naujieji valdantieji, pakvietę ministrų postus užimti politikus be vadybinės patirties, patirs daugybę problemų.

Per pastaruosius ketverius metus įteisintos reformos buvo būtinos

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad visos per pastaruosius ketverius metus valdančiųjų vykdytos reformos ir priimti įstatymai buvo būtini ir abejoja, kad juos naujoji valdžia panaikintų.

„Buvo priimami tokie įstatymai, kurių reikėjo (...). Prieš mus buvęs Seimas nesiėmė jokių reformų, jokių sprendimų. Tad, šnekant apie pradėtas vykdyti reformas, praktiškai buvo priiminėjama tai, kas buvo būtina. Ir aš abejoju, kad tos reformos bus atšaukiamos“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė R. Karbauskis.

Jis pažymėjo, kad viena yra opozicijai kalbėti apie priimtų įstatymų panaikinimą, visai kas kita – tai vykdyti, kadangi šis veiksmas sukeltų didelės dalies visuomenės nepasitenkinimą.

„Viena yra šnekėti būnant opozicijoje, ką darė konservatoriai ir liberalai oponuodami mums, kad jie viską panaikins, o visai kas kita – kai reikia priimti sprendimus. Nelabai įsivaizduoju, kad panaikintų vaiko pinigus ar farmacijos kontrolės sąlygas, kurias mes įtvirtinome, kad vaistų kainos būtų vienos mažiausių ES. Nes žmonės iš karto nusivils naująja valdžia“, – tikino jis.

R. Karbauskis taip pat pabrėžė, kad neteisinga tam tikrus buvusių valdančiųjų įtvirtintus sprendimus vadinti draudimais, kadangi jiems pritarė didžioji dalis visuomenės.

„Šnekant apie tuos tariamus draudimus, kuriuos propaganda tiesiog taip vadino: paklausus žmonių, ką jie turi galvoje, kalbėdami apie draudimus, jie negali pasakyti. Nes, pavyzdžiui, alkoholio reklamos draudimui pritarė dauguma Lietuvos gyventojų (...). Jei jį atšauks, tai bus aiškus alkoholio pramonės duotas nurodymas politikams, kurie dabar bus valdžioje“, – kalbėjo jis.