Kaip žurnalistams antradienį sakė NVSC epidemiologė Daiva Razmuvienė, daugėjant atvejų į pagalbą ateina vis daugiau karių, suteikti jiems darbo vietas svarsto ir viešbučiai bei kitos organizacijos.

„Tos savanorių gretos tikrai įsikūrė su dviem didžiulėmis palapinėmis kieme, jų skaičiai didėja“, – spaudos konferencijoje teigė NVSC atstovė.

„Dabar jie apsistoję pirmame aukšte, jiems atiduota salė, jų šiandien turėtų būti apie šimtą kareivių“, – pridūrė ji.

Pasak jos, palapinėse įsikūrę Krašto apsaugos savanoriai kariškiai patys atsigabeno ir kėdes, stalus, kompiuterius bei kitą reikiamą įrangą – dalis karių kasdien keičiasi, jie iš naujo apmokomi.

D. Razmuvienė pripažįsta, kad daugėjant darbo, vietos ims trūkti dar labiau bei tikisi pagalbos iš šalies sprendžiant ir šią problemą.

„Mes – ne guminė įstaiga. Kiek aš žinau, viešbučiai, kitos organizacijos, jie tiesiog siūlo patys pagalbą, kad jei yra savanoriai, savanorių organizacijos, jie galėtų būti apmokomi ir tikrai savo darbo vietą galėtų įsikurti kitur, nes pas mus su vieta yra tikrai prastai“, – sakė ji.

Kariai atliks pirminės COVID-19 infekcija užsikrėtusių asmenų apklausos procedūras ir suves informaciją į duomenų bazes.

D. Razmuvienė išreiškė padėką kariams, pabrėždama, kad su darbo krūviu nebesusidorojančiam NVCSC tai – didelė paspirtis, nors kariams apdorojus pirminę informaciją epidemiologams tenka tęsti darbą ir patiems.

„Jie daro labai spėriai, gali apklausti nuo 4 iki 8 asmenų, netgi 10 kiti apklausia per dieną. Tai būtent Vilniaus departamentui, kadangi didžiausias atvejų skaičius būna registruotas, tikrai darbas eina spėriau ir tikrai jie padaro didžiulę pagalbą“, – sakė ji.