284 iš jų registruoti Vilniaus, 242 – Šiaulių, 235 – Kauno, 153 – Klaipėdos, 61 – Alytaus, 40 –Tauragės, 34 – Marijampolės, 31 – Panevėžio, 23 – Telšių, 6 – Utenos apskrityse.

Testų rezultatus nuo šiol siejant automatiškai, šiuo metu dar nėra ištirti arba į sistemą suvesti 968 atvejų epidemiologinių tyrimų duomenys. Tai reiškia, kad šiuo metu dar nėra žinoma, nei kokiomis aplinkybėmis, nei kur asmenys užsikrėtė. Sistemoje matoma, kokiose savivaldybėse šie asmenys gyvena, tačiau kol kas neaišku, ar jie užsikrėtė ten, kur deklaruota jų gyvenamoji vieta. Dėl tos priežasties šie epidemiologiniai duomenys tikslinami.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, užregistruoti 45. Tačiau šie skaičiai dar gali būti tikslinami, nes ne visų atvejų epidemiologiniai tyrimai šiuo metu baigti.

NVSC primena, kad asmenys, kurie gavo patvirtinimą, kad jiems atliktas tyrimas PGR metodu (imant tepinėlį iš nosiaryklės) yra teigiamas, t. y. nustatytas koronavirusas, turi nedelsdami izoliuotis, nelaukdami NVSC specialistų skambučio, taip pat – informuoti asmenis, su kuriais pastaruoju metu bendravo, apie galimą riziką.

Praėjusią parą atvejų užfiksuota protrūkiuose

Praėjusią parą užfiksuoti atvejai siejami su protrūkiais Mažeikių, Alytaus, Jurbarko, Šilalės ligoninėse, Karoliniškių poliklinikoje, Blinstrubiškių socialinės globos namuose, Padvarių globos namuose, Biržų r. lopšelyje-darželyje „Rugelis“, Dainavos progimnazijoje, lopšelyje-darželyje „Vaikystė“, lopšelyje-darželyje „Žilvitis“, lopšelyje-darželyje Skuode, Radviliškio rajono savivaldybėje, Užimtumo tarnyboje, bažnyčioje „Kristaus palietimas“.

Per parą nuo COVID-19 mirė 11 asmenų, jiems – nuo 30 iki 99-erių

Per parą nuo COVID-19 mirė 11 asmenų, tarp jų – jauniausia koronaviruso auka nuo pandemijos pradžios.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė antradienį informavo BNS, kad 30-39 metų amžiaus grupei priklausęs asmuo, turėjęs kitų ligų, yra jauniausia koronaviruso auka nuo pandemijos pradžios.

Šis mirties atvejis užregistruotas Kauno apskrityje.

Čia užregistruoti dar keturi mirties atvejai taip pat kitų ligų turėjusiems asmenims nuo 50 iki 99 metų.

Penki mirties atvejai užregistruoti Panevėžio apskrityje, mirė 70–99 metų amžiaus asmenys, turėję lėtinių ligų.

Vienas atvejis užregistruotas Telšių apskrityje – mirė vyresnis nei 90 metų asmuo, turėjęs lėtinių ligų.

Iš viso Lietuvoje patvirtintas 221 mirties nuo COVID-19 atvejis.

Dar keturi žmonės, užsikrėtę koronavirusu, praėjusią parą mirė dėl kitų priežasčių. Šios mirtys užregistruotos Vilniaus, Alytaus ir Klaipėdos apskrityse. Tokių mirčių iš viso užregistruota 74.

Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 26 tūkst. 841 žmogui, tebeserga 20 tūkst. 584, pasveiko – 5962.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) lapkričio 10 d., 11 val., duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 26 841.

Sergančių žmonių skaičius – 20 584.

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 1109.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 221.

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 74.

Pasveikusių žmonių skaičius – 5962.

Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu) – 49 271.

Ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 846 žmonės, 75 iš jų – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 846 žmonės, 75 iš jų – reanimacijoje, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos duomenimis, su deguonies kaukėmis gydomi 445 pacientai, 50 žmonių taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 26 tūkst. 841 asmuo, 20 tūkst. 584 – tebeserga, 5962 – pasveiko.

Iš beveik 15,6 tūkst. visų ligoninėse esančių lovų šiuo metu užimta per 8,4 tūkstančio. Reanimacijos lovų užimta daugiau nei pusė – 319 iš 588 esamų.

Iš 540 lovų su dirbtine plaučių ventiliacija užimtos 178, iš 5,8 tūkst. lovų su deguonimi užimta apie 1,6 tūkstančio.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 221 žmogus, dėl kitų priežasčių – 74 užsikrėtusieji.

Santaros klinikose gydomi 5 COVID-19 sergantys vaikai

Lapkričio 10 dienos duomenimis, Santaros klinikose gydomi 136 COVID-19 sergantys pacientai, iš jų 16 – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje. Iš 136 COVID-19 sergančiųjų – 5 vaikai.

Didėjantis COVID-19 pacientų skaičius ligoninėse ir jų srautų reguliavimas bei pagalbos užtikrinimas Vilniaus regione yra rimtas iššūkis ir kasdienis Santaros klinikų darbas.

„Kasdien planuojame vietų skaičių pačiose Santaros klinikose ir pagalbinėse ligoninėse. Vidutiniškai per dieną tenka priimti 20–25 pacientus, iš jų 60–70 procentų gali prireikti deguonies terapijos, todėl turime gerai apgalvoti, kaip organizuoti pacientų srautus, kasdien užtikrinti papildomą apie dvidešimties vietų padalinį ir racionaliai paskirstyti žmogiškuosius išteklius“, – teigia COVID-19 procesus Rytų Lietuvos regione organizuojančių VUL Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Šiuo metu atraminėse ligoninėse gydomas 121 pacientas: Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – 93 pacientai, 3 iš jų – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, Alytaus V. Kudirkos ligoninėje – 15 pacientų, Ukmergės ligoninėje – 14 pacientų, iš jų 1 – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.