„Visada... Tai nelaimėjau vienmandatės, tai, žinai... Tik jeigu atsisakau, tai pasislenka vieta sąraše tiesiog. Tai svarstau, tariuosi. (...) Realiai dar sprendimo galutinio nėra. Tikrai nėra siekis užimti kėdę ar kažką, tai dabar reikia svarstyti, pažiūrėti, kas įmanoma, kaip čia išeina, kaip formuoja...“, – 15min.lt sakė A. Guoga.

Apie svarstymus A. Guoga pranešė ir feisbuke.

„Penktadienį prisieks naujai išrinktas Seimas. Nebijau jokio darbo. Nusiteikęs daug darbų padaryti Lietuvai. Dėl to nedvejodamas atsisakiau Australijos pilietybės. Nes noriu būti naudingas čia. Noriu dirbti Lietuvai ir didžiuotis ja.

Seime turi būti geriausi. Todėl ir keliu klausimą ar būsiu labiausiai naudingas Lietuvos žmonėms dirbdamas žmonėms? Gal yra dar geresnių, kuriems reikėtų užleisti vietą?“ – klausimus kėlė politikas.

Jis rašė, kad apsispręs iki penktadienio.

„Apie tai ir galvoju, svarstau. Ir kiekvienas patekęs į Seimą apie tai turi pagalvoti. Niekada man nereikėjo kėdės ar šiltos vietelės. Čia ne man. Aš turiu būti ten, kur galiu duoti daugiausiai naudos ir sukurti didžiausią vertę. Noriu ir Jūsų patarimo. Rašykite, sakykite drąsiai savo nuomonę. Gal yra geresnių už mane? Gal man reikia užleisti savo vietą? Dar laiko turime šiek tiek. Iki penktadienio padarysiu sprendimą“, – feisbuke rašė jis.

15min.lt politikas kalbėjo, jog atsisakęs mandato savo vietą perleistų už brūkšnio likusiam politikui. Darbo partijos sąraše tai šiuo metu Seime dirbantis Artūras Skardžius. Jis teigė, kad apie tokį planą girdi pirmą kartą, šią situaciją lygino su anekdotu.

Darbo partijos Būstinės vadovas Viktoras Fiodorovas Delfi sakė, kad ir pats yra nustebęs.

„Nesu informuotas, lyg ir buvo apsisprendęs (dirbti, aut. p.). Pats perskaičiau naujieną, man tai irgi naujiena“, – sakė Darbo partijos atstovas.

V. Fiodorovas teigė, kad trečiadienį rengiamas partijos tarybos posėdis.

„Mes turime naujai išrinktą būsimą frakciją Seime, dėl to, kaip dirbsime diskutuosime su partijos taryba. Bet ten tikrai nėra klausimo dėl A. Guogos“, – teigė jis.

Darbo partijos Būstinės vadovas teigė, kad negali paaiškinti ir A. Guogos svarstymo priežasčių.

„Žinokite, nenoriu komentuoti. Aš dabar labai smarkiai šypsausi“, – sakė V. Fiodorovas.

Delfi primena, kad Darbo partija 2020 metų Seimo rinkimuose iškovojo 10 mandatų.

Tai Aidas Gedvilas, Vaida Giraitytė, Valentinas Bukauskas, Vytautas Gapšys, Viktoras Fiodorovas, Ieva Kačinskaitė–Urbonienė, Andrius Mazuronis, Vigilijus Jukna, A. Guoga ir Mindaugas Puidokas.