Laukia liberalų sprendimų

I. Šimonytė antradienį Seime sakė, kad jokių galimų ministrų pavardžių ji kol kas pasakyti negali.

„Kada galėsiu įvardinti pavardes, jas ir įvardinsiu. Tikrai nevardinkite man tiesiog iš bet kur nurautos pavardės ir neklausinėkite, ar tas žmogus bus ministras. Kol kas nėra sutarta, kas bus ministrai, kai bus sutarta, jūs būsite informuoti“, – apie vis pasirodančias kandidatų pavardes antradienio rytą sakė I. Šimonytė.

Parlamentarė ir valdančiosios koalicijos kandidatė į premjeras tikino, jog dar nėra aišku, kokias prioritetines sritis pateiks viena iš koalicijos partnerių – Liberalų sąjūdis.

„Su kuo aš esu kalbėjusi, daug yra tokių žmonių, iki rinkimų dar. Bet pirmiausia mes turime sutarti, kas kurios atsakomybės srities imasi koalicijoje ir tada jau tie žmonės bus atitinkamai suderinti“, – teigė politikė.

Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė

„Daug žmonių gali būti ministrais, gali jais ir nebūti. Suprantu, kad jums norisi žinios, bet kol kas žinios nėra. Negaliu nieko padaryti su tomis spėlionėmis“, – teigė ji.

I. Šimonytė pripažino, kad koalicijos partneriai kol kas nesiveržia vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai.

„Kol kas dar nebuvo tokios paraiškos, bet mes dar nežinome, ką konkrečiai norėtų matyti savo prioritetų sąraše vienas iš koalicijų partnerių“, – sakė kandidatė į premjeres.

Ji teigė, kad tikėtina, jog antrasis derybų etapas prasidės dar šiandien – koalicijos partneriai tarsis dėl konkrečių postų.

Karbauskis Masiuliui linki sėkmės

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis žiniasklaidai sakė, kad jei Rokas Masiulis vadovauti sveikatos apsaugos ministerijai, jis jam palinkėtų tik sėkmės.

„Sėkmės jam. Tai buvo blogiausias mūsų Vyriausybėje ministras dirbęs, tai jeigu blogiausias mūsų Vyriausybės ministras tinka būsimai Vyriausybei, labai sunku įvertinti, kokios to bus pasekmės. Ir dar jei sveikatos apsaugos srityje, tai yra labai liūdna“, – sakė R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis

Tikinęs, kad kontrastas nuo dabartinio sveikatos apsaugos ministro būtų labai ryškus.

Premjeras Saulius Skvernelis nekomentavo žiniasklaidoje pasirodžiusių galimų kandidatų pavardžių.

„Sulaukime, kada tos kandidatūros bus įvardintos, tada ir komentuosime. Kol kas tai tik gandai“, – sakė jis.

Partiškumas – ne yda

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis tvirtino, kad šiuo metu naujoji valdančioji koalicija nederina konkrečių pavardžių.

„Būsimoji valdančioji koalicija nėra peržengusi svarbių etapų. Pirmasis – vertybinių nuostatų suderinimas, antras, kuris šiuo metu vyksta – koalicija kalbasi apie prioritetines sritis, kuriose norėtų deleguoti savo atstovus. O trečiuoju etapu bus kalbamasi apie konkrečias pavardes“, – Seime sakė P. Mačiulis.

Jis teigė, kad šalies vadovas dalyvaus tvirtinant visas kandidatūras.

„Prezidentas yra ne kartą minėjęs, kad jam lygiai taip pat svarbu yra ir socialinės apsaugos sritis, švietimo sritis. Todėl nereikėtų numenkinti nei vienos srities“, – tikino jis.

Anot G. Nausėdos patarėjo P. Mačiulio, šalies vadovas jau ne kartą yra išvardinęs visus, jo manymu, svarbiausius prioritetus, kurie bus keliami galimiems ministrams.

Povilas Mačiulis

„Prezidentas jau ne kartą yra minėjęs, kad vertins kandidatų padorumą, kompetenciją ir kiekvieno plano, kaip konkretus asmuo įsivaizduoja pokyčius per ketverius metus“, – sakė jis.

P. Mačiulis teigė, kad galimų kandidatų partiškumas „nėra yda“.

„Tačiau jei koalicijos partneriai pasiūlys nepartinius kandidatus į vieną ar kitą ministeriją, kai kuriuose sektoriuose tai gali būti ir privalumas“, – aiškino jis.

Delfi primena, kad pirmasis naujojo Seimo posėdis vyks penktadienį. Kol kas yra aišku tik tai, kad kandidatė į premjerus koalicijos sutartyje yra patvirtinta I. Šimonytė, Seimo pirmininko kandidatūra turi būti aiški iki penktadienio.