Anksčiau Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė yra sakiusi, kad paskutinis šio Seimo posėdis gali įvykti lapkričio 11 d. Pagrindinis argumentas buvo tai, kad yra neužbaigtų darbų, o vienas iš jų yra parlamentarų grupės iniciatyva dėl galimų Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT).

„Siūlau grafiką pataisyti taip, kad šiandien baigiame sesiją.(...) Jeigu bus organizuojamas nenumatytas posėdis, turi būti neeilinė sesija“, – sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė irgi mano, kad antradienį Seimas turėtų pabaigti sesiją. „Jeigu bus surinkti parašai ir bus nenumatytas posėdis, galiu garantuoti, kad kiek bus surinkta parašų – tiek ir ateis parlamentarų, kiti neateis“, – sakė ji. Nors Seimas ketina baigti darbą, ji stebėjosi, kad dar trečiadienį yra suplanuoti kai kurių Seimo komitetų posėdžiai.

Beje, Seimo „valstiečiai“ seniūnų sueigoje informavo, kad yra surinkti 49 Seimo narių parašai dėl nenumatyto posėdžio sušaukimo.

Koks likimas planuojamo nenumatyto posėdžio, taip pat liko neaišku. Kadencijos pabaigos klausimas tikriausiai bus aptartas ir antradienį prasidėjus Seimo plenariniam posėdžiui.

Penktadienį, lapkričio 13-ąją, į pirmąjį posėdį rinksis naujos kadencijos Seimas.

Karbauskis: šiandien nebus paskutinis Seimo posėdis

Nors Seimo valdyba yra išreiškusi nuomonę, kad Seimas jau antradienio vakarą turėtų užbaigti sesiją, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad antradienis nebus paskutinė šio Seimo darbo diena. Jo teigimu, yra surengti 49 Seimo narių parašai sušaukti neeilinį plenarinį posėdį. Politikas tiksliai negalėjo pasakyti, ar jie jau yra oficialiai įteikti.

„Kai kurie klausimai, kurie bus svarstomi šiandien, jie nebus baigti spręsti, o kreipimasis į KT - vienas iš tokių, jis reikalauja dar vieno posėdžio“,- antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, Seimo pirmininkas V. Pranckietis žinojo, kad yra surinkti parašai surengti nenumatytą posėdį.

ELTA primena, kad Seimo valdybos posėdyje Seimo pirmininkas V. Pranckietis pasiūlė baigti sesiją antradienį.

„Siūlau grafiką pataisyti taip, kad šiandien baigiame sesiją.(...) Jeigu bus organizuojamas nenumatytas posėdis, turi būti neeilinė sesija“, – sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė irgi mano, kad antradienį Seimas turėtų pabaigti sesiją. „Jeigu bus surinkti parašai ir bus nenumatytas posėdis, galiu garantuoti, kad kiek bus surinkta parašų – tiek ir ateis parlamentarų, kiti neateis“, – sakė ji.

Beje, Seimo „valstiečiai“ seniūnų sueigoje informavo, kad yra surinkti 49 Seimo narių parašai sušaukti nenumatytą posėdį.

Penktadienį, lapkričio 13-ąją, į pirmąjį posėdį rinksis naujos kadencijos Seimas.