Tokį pasiūlymą 2021 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui įregistravęs politikas nurodo ir lėšų šaltinį - iš papildomo akcizo mokesčio ir valstybės biudžeto viršplaninių pajamų.

Pasak R. Karbauskio, nuo pat pradžių “Tautiškos giesmės” giedojimo iniciatyva buvo vystoma kūrėjų privačiomis lėšomis ir ištekliais.

„Iš viso per „Tautiškos giesmės“ giedojimo visame pasaulyje organizavimui ir vystymui investuota 860 tūkst. Eur. Valstybės finansavimas šiai iniciatyvai prasidėjo 2015 m. ir iki šiol siekė 240,5 tūkst. Eur. Siekiant, kad šie rezultatai išliktų ir Tautos sukurtas nematerialus turtas toliau augtų ir vystytųsi, yra būtina valstybės parama tiek komunikacijai su užsienio lietuviais vykdyti, reklaminei kampanijai (kuria neatlygintinai dalinasi visi Lietuvos interneto portalai ir televizijos) sukurti ir vykdyti, taip pat centriniam iniciatyvos renginiui surengti“,- savo pasiūlymą argumentuoja R. Karbauskis.

Jis primena, kad „Tautiškos giesmės“ giedojimo iniciatyva gimė 2009 m. ir tapo jau nenuginčijamai nauja Lietuvos tradicija. 2020 m. liepos 6-ąją „Tautiška giesmė“ jau vienuoliktą kartą apskriejo visą pasaulį.
„Prie Tautiškos giesmės giedojimo kasmet prisijungia vis daugiau pasaulio lietuvių organizacijų, lietuviai pasaulyje asmeniškai skleidžia žinią ir kviečia drauge giedoti himną. Liepos 6-ąją miestų aikštėse, ant piliakalnių, istorinėse vietose giedamas himnas vienija visus pasaulio lietuvius”,- sako R. Karbauskis.

Seimui nusprendus, nuo 2019 m. liepos 6-ąją švenčiame ne tik Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, bet ir „Tautiškos giesmės“ dieną.