305 iš jų užregistruoti Kauno, 293 – Vilniaus, 157 – Klaipėdos, 76 – Telšių, 75 – Panevėžio, 41 – Alytaus, 36 – Šiaulių, 35 – Marijampolės, 26 – Tauragės ir 7 – Utenos apskrityse.

Testų rezultatus nuo šiol siejant automatiškai, šiuo metu dar nėra ištirti arba į sistemą suvesti 579 atvejų epidemiologinių tyrimų duomenys. Tai reiškia, kad šiuo metu dar nėra žinoma, nei kokiomis aplinkybėmis, nei kur asmenys užsikrėtė. Sistemoje matoma, kokiose savivaldybėse šie asmenys gyvena, tačiau kol kas neaišku, ar jie užsikrėtė ten, kur deklaruota jų gyvenamoji vieta. Dėl tos priežasties šie epidemiologiniai duomenys tikslinami.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, užregistruoti 28. Tačiau šie skaičiai dar tikslintini, nes ne visų atvejų epidemiologiniai tyrimai yra baigti.

Didesni protrūkiai per praėjusią parą užfiksuoti Dūseikių socialinės globos namuose Telšių apskrityje, Šalčininkų r. Eišiškių ASPC globos skyriuje, Švenčionių r. ligoninėje, LSMU Kauno klinikose, VŠĮ Jurbarko ligoninėje, VŠĮ Mažeikių ligoninėje.

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 3 mirties nuo koronaviruso atvejus. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 210 gyvybių.

Pirmasis mirties atvejis užregistruotas Kauno apskrityje. Asmuo priklausė 80–89 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių ligų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 28 d.

Antrasis mirties atvejis užregistruotas Klaipėdos apskrityje. Asmuo priklausė 90–99 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių ligų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas lapkričio 5 d.

Trečiasis mirties atvejis užregistruotas Tauragės apskrityje. Asmuo priklausė 90–99 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių ligų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas lapkričio 8 d.

Taip pat vakarykštę parą Klaipėdos apskrityje užregistruotas 1 mirties atvejis, kai užsikrėtusysis koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 210 žmonių.

Kaune COVID-19 liga serga daugiau nei pustrečio tūkstančio žmonių

Naujų COVID-19 atvejų skaičius per pastarąsias 14 dienų Kaune pasiekė 683,2 (100 tūkstančių gyventojų). Tai pirmadienio rytą paskelbusi Kauno miesto savivaldybė praneša, kad pirmadienį serga 2582 žmonės, mirusiųjų skaičius paaugo iki 22. Pasveikusiųjų – 539.

Naujų koronaviruso infekcijos atvejų antrajame pagal didumą mieste užfiksuota 179, iš viso nustatyta susirgimų – 3150. Per pastarąsias 7 dienas naujų atvejų Kaune padaugėjo 42,79 proc.
Daugiausia susirgusiųjų priskaičiuota aktyvaus amžiaus gyventojų grupėse (17–30, 31–40 ir 41–50 metų amžiaus), kiek mažiau – įžengusiųjų į septintąją dešimtį bei 51–60 metų amžiaus grupėse, mažiausiai – iki 16 metų amžiaus. Daugiau nei pusė visų kovidinių ligonių, kaip ir ankstesnėmis dienomis, – moterys.

Visoje šalyje augant sergančiųjų skaičiui, baigiantis praėjusiai savaitei, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė apie galimybę užsiregistruoti ir internetu, norint atlikti tyrimą dėl COVID-19. Tai leis gyventojams registracijos procedūrą atlikti greičiau ir patogiau, nes nereikės skambinti į karštąją liniją 1808.

Anot SAM atstovų, toks sprendimas priimtas kartu su Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotimi ieškant sprendimų, kaip spręsti augančio skambučių srauto iššūkį ir daliai gyventojų negalint prisiskambinti į karštąją liniją. Asmenys, pajutę koronaviruso (COVID-19) infekcijai būdingų simptomų, užsiregistruoti atlikti tyrimą mobiliajame punkte gali ir užpildę specialią anketą interneto tinklalapyje 1808.lt.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas. Papildomi mažiau specifiški simptomai gali būti galvos ir raumenų skausmas, šaltkrėtis, nuovargis, vėmimas, viduriavimas.

SAM primena, kad gyventojai taip pat turi galimybę skambinti numeriu 1808, kai reikia užsiregistruoti atlikti koronaviruso tyrimą mobiliajame punkte, kai reikalinga konsultacija dėl izoliacijos arba konsultacija, kaip elgtis grįžus iš koronaviruso paveiktos šalies.

Skambinti į karštąją liniją galima visoje Lietuvoje nuo 8 iki 20 val. kasdien nemokamai iš visų tinklų. Karštoji linija 1808 darbo dienomis sulaukia apie 12–13 tūkstančių skambučių, savaitgaliais ir nedarbo dienomis skaičiai kiek mažesni – apie 4–6 tūkstančių. Artimiausiu metu planuojama dar išplėsti tyrimų dėl COVID-19 galimybes.

Savaitgalį nubaustas 21 žmogus

Dėl karantino ir saviizoliacijos pažeidimų savaitgalį nubaustas 21 žmogus, pranešė policija.

Kaip BNS informavo Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė, šeštadienį ir sekmadienį žmonės visoje šalyje bausti dėl saviizoliacijos tvarkos pažeidimų, dėl to, kad nedėvėjo kaukių, būriavosi ir nesilaikė atstumų.

Nuo šeštadienio Lietuvoje trims savaitėms įvedus karantiną viešose vietose galima būti ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, privaloma dėvėti apsaugines kaukes.

Taip pat apribotas ir parduotuvėse ar paslaugų teikimo įstaigose aptarnaujamų žmonių skaičius.

Policijos duomenimis, toks pat skaičius žmonių buvo drausminti ir per pirmąsias dvi praėjusio ilgojo savaitgalio dienas.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.