„Baisu, didžiausia gėda tiems, kas inicijavo šitas pataisas, tai didžiulė gėda, – apie siūlymą įteisinti rentas Seimo nariams kalbėjo N. Pareigytė-Rukaitienė. – Išeinantis Seimas tikrai parodė savo tikrąjį veidą. Ypatingai tie, kurie sėdėjo ir trynė suolus Seimo ir Vyriausybės. Ypatingai tie, kurių nebeišrinko, kurių nebepageidaujame, tai tie greičiausiai ir sugalvojo, kad vis dėl to reikia tą ateitį „užtarnautą“ sau užsitikrinti.“

Iš stalčiaus ištrauktas daugiau nei dešimties metų siūlymas neliko nepastebėtas ir sulaukė ne tik visuomenėje žinomų žmonių, bet ir tam prieštaraujančių Seimo narių kritikos.

N. Pareigytė-Rukaitienė tvirtino, kad tikisi, jog po kilusio triukšmo siūlymas ir liks tik siūlymu. „Tikiuosi, kad atėjęs Seimas, nauji parlamentarai kažkaip sugėdins tuos senbuvius, kad vis dėlto taip daryti yra negražu, – kalbėjo N. Pareigytė-Rukaitienė. – Eikit dirbt! eikit dirbt! Kodėl jūs turit gaut išmokas?“

Laidoje „Jūs rimtai?“ aptariamos svarbiausios savaitės naujienos, tarp jų šį kartą buvo aptartas ir viruso neigėjų siautėjimas ligoninėse. Vienas jų paslapčia įsmuko į ligoninės skyrių, fotografavo tuščias vėdinamas palatas, o paskui paviešino teigdamas, kad nėra jokių pacientų, esą visa situacija – tik išpūstas burbulas. Kiti viruso neigėjai feisbuke skleidžia melą, esą garsiems žmonėms sumoka už tai, kad jie neva apsimestų sergantys.

N. Pareigytė-Rukaitienė papasakojo, kokios reakcijos internete pati sulaukė pranešusi, kad serga. Ji tvirtino, kad žinutės pradėjo plūsti iš karto, kai ji paviešino vaizdo įrašą važiuodama darytis COVID-19 testo.

„Tu čia testus reklamuoji, COVID reklamuoji. Kai pasakiau, kad teigiamas, pradėjo reikalauti rezultato“, – pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

Laidos viešnia pasakojo, kad dar prieš jai susergant COVID-19 užsikrėtė jos pažįstamas ir jam teko net gulėti reanimacijoje. „Mums tai jau davė ženklą, kad tai rimta ir tai nėra išgalvota, – kalbėjo N. Pareigytė-Rukaitienė ir pridūrė. – Palinkėsiu jiems nesusirgti, tiems koronaviruso skeptikams, būkite sveiki.“

Laidoje tai pat buvo aptartos ir naujienos iš JAV, ir grįžtantis karantinas, ir dar daugiau naujienų. Beje, nors pati N. Pareigytė-Rukaitienė vos baigė būtiną saviizoliaciją dėl koronaviruso, neliūdi, kad vėl teks gyventi ne taip laisvai, kaip esame įpratę.

„Man gaila, kad anksčiau nebuvo karantino, – kalbėjo N. Pareigytė. – Bet gal geriau vėliau nei niekada.“

Beje, N. Pareigytė-Rukaitienė pridūrė, kad net ir sezonas palankus buvimui namuose. „Lapkričio mėnuo, kur čia nuskubėsi. Keliaut niekur negali, tai knygos, serialai, kryžiažodžiai ir maistas“, -nusijuokė pašnekovė.

Visą pokalbį su N. Pareigyte-Rukaitiene rasite laidos „Jūs rimtai?“ įraše.