Pasak Vilniaus mero, miesto plėtra, infrastruktūra, ūkio klausimai, bendrasis ugdymas – tik nedidelė dalis sričių, kurias eidamas vicemero pareigas drąsiai kuravo Vytautas Mitalas – ačiū jam už daug ne tik išjudintų projektų, bet ir pradėtų reikalingų strateginių krypčių.

Vilniaus meras pažymi, kad strateginės miesto kryptys ir toliau išliks tos pačios, jose nuosekliai bus dirbama toliau. Prioritetais lieka judumo pertvarkymas į darnesnį ir sklandesnį, miegamųjų rajonų transformacija į jaukius gyvenamuosius rajonus, taip pat stoties rajono kokybinis pakėlimas, švietimo kokybės gerinimas, siekiant, kad vaikai Vilniuje augtų laisvos, kūrybingos ir savarankiškos asmenybės.

„Šiose ir kitose miestui svarbiose srityse tikiuosi tęstinumo su ne mažesniu veržlumu ir ambicija, taip pat ir Vilniaus augimo bei kilimo siekiant įtraukti visus vilniečius kurti tokį miestą, kuriuo jie džiaugiasi ir didžiuojasi, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius. – Esu įsitikinęs, kad Tomo stiprybės – viešosios politikos patirtis valstybės tarnyboje, pastaruoju metu ir versle, kompleksinis spręstinų klausimų matymas, diplomatiškumas ir dalykiškumas padės greitai įsilieti į dabartinį savivaldybės darbų srautą, užtikrinti darbų tęstinumą ir sėkmingai įgyvendinti vilniečiams reikalingus pokyčius.“

Su mero R. Šimašiaus sąrašu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ į tarybą 2019-aisiais rinktas Tomas Gulbinas ėjo Tarybos Aplinkos ir energetikos komiteto pirmininko pareigas, kol 2020 metų vasarį tarybos nario mandato turėjo atsisakyti dėl ketinimo sugrįžti į diplomatinę tarnybą, kadangi pagal įstatymus diplomato pareigos nesuderinamos su tarybos nario pareigomis.

„Neabejotinai, Tarybai pritarus mano kandidatūrai, vicemero pareigos būtų nemažų pokyčių ir profesinių iššūkių pradžia, taip pat ir atsakingas įsipareigojimas vilniečiams. Tačiau šis parodytas pasitikėjimas motyvuoja prisijungti prie komandos ir turint daugumos palaikymą Taryboje nieko nelaukus kibti į darbus. Prioritetas šiuo metu, be abejonės, yra įveikti koronaviruso pandemiją ir išeiti iš šios krizės su mažiausiais nuostoliais miestui“, – sako kandidatas vicemero pareigoms užimti Tomas Gulbinas.

T. Gulbinas baigė Vilniaus Universiteto Teisės fakultetą, 1993–1994 metais mokėsi Liono universiteto (Prancūzija) teisės fakultete, turi sukaupęs daugiau nei dvidešimties metų (1993–2014 m.) patirtį darbo Lietuvos diplomatinėje tarnyboje, 1995–2000 metais dirbo Briuselyje, 2007–2010 metais – Vašingtone. T. Gulbinas dalyvavo derybose dėl Lietuvos narystės ES, buvo vienas iš pirmininkavimo ES Tarybai komandos vadovų. 2015–2018 metais ėjo „Google“ atstovo ryšiams su Centrinės ir Rytų Europos vyriausybėmis pareigas. 2020 metų kovo – rugpjūčio mėn. buvo kompanijos „Bolt“ mikromobilumo politikos vadovas.

Nauji Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos nariai priesaiką duos lapkričio 18 d. vyksiančio miesto Tarybos posėdžio metu, tai yra po to, kuomet jau bus prisiekę naujieji Seimo nariai. Balsavimas dėl mero pavaduotojo skyrimo Taryboje planuojamas gruodžio mėnesio Tarybos posėdyje.