„Sprendimas patvirtintas, kad visų 5–12 klasių vaikai bus mokomi nuotoliniu būdu, išskyrus specialių ugdymosi poreikių turinčius vaikus. Dėl pradinukų – atskirais atvejais, tėvams norint ir galint ugdyti vaikus nuotoliniu būdu, šią galimybę taip pat Vilniaus mokyklos yra paprašytos sudaryti“, – BNS sakė vicemeras Vytautas Mitalas.

Savivaldybės duomenimis, Vilniaus miesto švietimo įstaigose koronavirusas nustatytas 138 darbuotojams ir 223 moksleiviams. Saviizoliacijoje dėl kontaktų yra 263 mokyklų darbuotojai ir 1,6 tūkst. vaikų.

Šią savaitę Vyriausybė dėl koronaviruso pandemijos nusprendė paskelbti nacionalinį karantiną, prieš tai jis buvo įvestas dalyje savivaldybių, taip pat ir Vilniaus mieste.

Visuotinio karantino metu vaikų darželiai bei pradinės klasės dirbs įprastai, laikantis saugumo reikalavimų, o 5–12 klasių moksleiviai turės mokytis arba nuotoliniu būdu, arba derindami nuotolinį būdą su kasdieniu, išskyrus specialiąsias mokyklas, kur bus tęsiamas kontaktinis mokymasis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, per karantiną mišrus mokymo būdas bus leistas ir pradinių klasių moksleiviams.