Beje, preliminariai įrašyta, kad Seimo nariai užbaigti sesiją ir sugiedoti himną turėtų antradienį, lapkričio 10 d., apie 17 val. Tačiau R. Baškienė leido suprasti, kad toks planas gali būti ir nerealizuotas, nes Seimas dar turi neužbaigtų darbų ir gali prireikti dar vieno posėdžio – lapkričio 11 d.

„Po komitetų posėdžių – apie 14 val. būtų surengtas vakarinis posėdis, kuris tęstųsi apie dvi valandas ir po to nuskambėtų himnas ir būtų šios kadencijos pabaiga“,- galimą kadencijos užbaigimo scenarijų išdėstė R. Baškienė.

Vienas iš neužbaigtų darbų yra parlamentarų grupės iniciatyva dėl galimų Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT).

Parlamentarai norėtų KT paklausti, ar per Seimo rinkimus daugiamandatėje rinkimų apygardoje Andriaus Tapino ir viešosios įstaigos „Laisvės TV“ vykdoma plataus masto informacinė kampanija „Viso gero, Woldemortai“, nukreipta prieš LLRA-KŠS, bei pažeidimai vienmandatėje Panerių-Grigiškių rinkimų apygardoje Nr. 11 turėjo esminės įtakos Seimo rinkimams.

Ketvirtadienį už tai numatantį nutarimo projektą po pateikimo balsavo 62 Seimo nariai, prieš buvo 27, susilaikė 26 parlamentarai. Po svarstymo pagrindiniame paskirtame Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete galimą kreipimąsi į KT Seimas toliau ketina svarstyti lapkričio 10 d. Tačiau neatmetama, kad projekto priėmimas gali nusikelti ir į lapkričio 11 d.

Todėl galima šios kadencijos Seimo darbo pabaiga – lapkričio 11 d.

Penktadienį, lapkričio 13-ąją, į pirmąjį posėdį rinksis naujos kadencijos Seimas.

Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija, pasirašė dekretą dėl naujai išrinkto Seimo pirmojo posėdžio sušaukimo.

Pirmajam išrinkto naujo Seimo posėdžiui, kaip numatyta Konstitucijoje, turėtų pirmininkauti vyriausias Seimo narys – 77 metų Antanas Vinkus.

Pirmajame posėdyje tradiciškai vyks kadenciją pradedančio Seimo narių prisaikdinimo procedūra.

Po šios ceremonijos Seimo nariai rinks Seimo pirmininką, turėtų būti patvirtinti Seimo pirmininko pavaduotojai.