„Visuomenėje mane vadina autoritarinių priemonių šalininkų, bet sistema nėra pajėgi kitaip priešintis virusui“.

Jo nuomone, ateinantys pusė metų yra kritinis laikas ir reikia pakantumo, pabūti tolerantiškiems, o suvesti sąskaitas bus dar laiko.

„Aš radau savyje jėgų sausio mėnesį vietoje teisėtų medikų reikalavimų įsijungti į tą kovą stabdant didesnę grėsmę. Reikia sustabdyti infekcijos plitimą nebesidairant atgal“.

Jis taip pat išskyrė svarbu laiką, kai reiks spręsti, kas Lietuvos laukia pasibaigus karantinui.

„Turime žinoti, kas bus po karantino. Viruso mums panaikinti nepavyks, (…), bus užduočių, reiks į Lietuvą atvesti vakcinas. Noriu pakviesti naują valdžią klausyti tų žmonių, kurie sako tuos dalykus, kurie jums nepatinka. Seimo nariams reikia lyderystės, atvesti vakcinas, daryti testus ir duokite žmonėms viltį.

Taip pat V. Kasiulevičius žurnalistams Seime sakė, kad sutinka tik su 90 procentų priemonių, kurias palaimino valdžia. Paklaustas, kokios priemonės jam nėra priimtinos, medikas teigė, jog šiuo metu galioja per daug išimčių.

„Yra niuansų ir visokių išimčių. Visuomenė nori matyti tas išimtis, bet jos gali mums kliudyti pasiekti norimus tikslus. Bet mes tikimės, kad taip nebus. Mokinių buvimas mokyklose didesne apimtimi, nei aš pats norėčiau, pavyzdžiui, taip pat visokios išimtys parduotuvėms tam tikroms, kurias būtų galima stabdyti. Bet tai yra susiję su kaštais ekonomikoje ir pakeliu rankas prieš ekonomistus“, – žiniasklaidai sakė medikas V. Kasiulevičius.