„Vieno rinkėjo balsas, 2020 metų antro pusmečio finansinis koeficientas, yra 0,6 euro“, – BNS sakė VRK vadovė Laura Matjošaitytė.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gaus apie 733 tūkst. eurų dotaciją, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – apie 650 tūkst. eurų dotaciją, Lietuvos socialdemokratų partija – apie 505 tūkst. eurų dotaciją.

Liberalų sąjūdžio dotacija sieks apie 280 tūkst. eurų, Darbo partijos – apie 203 tūkst. eurų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos – 164 tūkst. eurų.

Centro partija-Tautininkai gaus apie 123 tūkst. eurų, partija „Laisvė ir teisingumas“ – apie 89 tūkst. eurų.

Šioms partijoms dotacijos paskirstytos pagal jų praėjusiuose Europos Parlamento, savivaldos ir Seimo rinkimuose gautų balsų skaičių.

Taip pat dotaciją gaus Lietuvos socialdmeokratų darbo partija, apie 225 tūkst. eurų. „Socialdarbiečiams“ dotacija tenka pagal kitą įstatymo straipsnį.

Įstatymas numato, kad po Seimo rinkimų registruotai naujai politinei partijai, jei ji turi frakciją Seime, finansuoti skiriami valstybės biudžeto asignavimai.

Dotacijos apskaičiuotos dar pagal 2016 metų Seimo rinkimų rezultatus. Kaip pažymėjo VRK vadovė, taip nurodė ginčą dėl rinkiminių metų antrojo pusmečio dotacijos sprendęs Konstitucinis Teismas.

Dotacijos pervedamos du kartus per metus – iki kiekvienų metų balandžio 15 ir lapkričio 15 dienos.