Pagal tai, kaip nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) registruotame karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo nutarimo projekte, ikimokyklinukų, priešmokyklinukų ir pradinukų ugdymas ir toliau vyks ugdymo įstaigose. Tam bus nustatytos atskiros sąlygos saugumui užtikrinti, kurios dar turi paaiškėti.

Vyresniųjų klasių mokiniams pamokos bus vykdomos nuotoliniu būdu arba derinant nuotolinį su kasdieniu būdu. Išimtys numatomos besimokantiems specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse. Šiems moksleiviams ir toliau ugdymas bus užtikrintas ugdymo įstaigose, kur bus nustatytos atskiros sąlygos saugumui užtikrinti. Jos dar irgi neaiškios.

Būreliai ir korepetitoriai

Nutarimo dalyje, kurioje apibrėžiama neformalaus vaikų švietimo veikla nurodoma, kad tokia veikla turės vykti per nuotolį arba būti stabdoma.

Tačiau yra numatomos išimtys, kai veikla vis dėlto galės vykti ir ne per nuotolį, kai vienas mokytojas dirba su ne didesne kaip 5 mokinių grupe ir tik vienoje įstaigoje, patalpose, užtikrinant 10 kvadratinių metrų plotą vienam besimokančiajam. Tam bus nustatytos atskiros taisyklės.

Tokios pačios taisyklės galios ir neformaliajam suaugusiųjų švietimui.

Profesinis ir aukštasis mokslas bent iš dalies vyks per nuotolį

Profesinis mokymas (ar jo dalis), išskyrus pirminį profesinį mokymą vykdomą kartu su socialinių įgūdžių programa, ir aukštojo mokslo studijos (ar jų dalis) vyks nuotoliniu būdu, užtikrinant atskirai nustatytas sąlygas.

Švietimo pagalba bus teikiama, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas, tokiu pat būdu, kokiu yra vykdoma veikla švietimo įstaigoje ir kitų švietimo teikėjų; arba teikiama nuotoliniu būdu.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) registruotame karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo nutarimo projekte siūloma karantiną šalyje skelbti nuo lapkričio 7 dienos 00:00 valandų iki lapkričio 29 dienos 24:00 valandų.