„Virusas valdė pandemiją ir žmonių elgsena taip pat nebuvo pati geriausia, tai atsakomybę reikėtų prisiimti visiems – mes nesiizoliavome tiek, kiek reikėtų, per daug atsilaisvinome, o sąlygos nebuvo pasikeitusios“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, dėl šalį užklupusios didelės antrosios koronaviruso bangos vien dabartinių valdančiųjų kaltinti nereikėtų, tačiau nauja valdžia, akcentavo V. Pranckietis, valdant pandemiją veiks aktyviai.

„Manau, kad vienpusiškas kaltinimas nėra labai teisingas. Bet kokiu atveju po naujo Seimo priesaikos Seimas turės daugiau iniciatyvų šiuo klausimu ir jau dabar formuojama Vyriausybė kaip vieną iš svarbiausių klausimų įsirašo kovą su COVID-19“, – pažymėjo V. Pranckietis.

Jo teigimu, konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos suformuota nauja valdančioji dauguma tarsis su ekspertais, kokias priemones koronaviruso valdymui pasitelkti būtų geriausia.

„Manau, kad bus sprendžiama platesniais būdais, mastais. Mes visą laiką kartojome tą patį – kad turi pasakyti specialistai, kaip mes turime elgtis. Politikai, tik pritariant specialistams, turi nuspręsti, kaip reikia elgtis. Šiuo atveju žinau, kad bus tariamasi ir tie sprendimai bus priimami“, – pažymėjo Seimo pirmininkas

„Reikėtų pakviesti žmones, kad labiau naudotųsi Lietuvos verslais – pirkimai, rėmimai įsijungtų į tai, kad kiek įmanoma padėtume šalies verslams“, – pridūrė V. Pranckietis.