„Kasmet per Vėlines prisimename ir pagerbiame seniau išėjusius žmones, kuriuos tebelaikome svarbia savo gyvenimo dalimi. Kartu tai puiki proga prisiminti tautos patriarchus ir stiprios nepriklausomos Lietuvos valstybės kūrėjus. Branginkime protėvių palikimą ir perduokime jį ateinančioms kartoms", - valstybės vadovą cituoja Prezidento komunikacijos grupė.

Vilniuje gėlių padėta Antakalnio kapinėse ant poeto Justino Marcinkevičiaus, Adolfo Ramanausko-Vanago, prezidento Algirdo Mykolo Brazausko kapų, taip pat ant Laisvės gynėjų memorialo bei Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialo žuvusiems už Tėvynę.

Rasų kapinėse pagerbti dr. Jono Basanavičiaus ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kapai, 1863-1864 m. sukilėlių kapai, taip pat Nežinomo kareivio kapas ir Lietuvos savanorių kapai, žuvusių už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklas.

Kaune gėlės padėtos ant prezidento Aleksandro Stulginskio, Maironio, Dariaus ir Girėno, prof. Leonido Donskio ir Nežinomo kareivio kapų.

Kudirkos Naumiestyje pagerbtas Vinco Kudirkos kapas, o Kazlų Rūdos savivaldybėje, Salemos kaime, - prezidento Kazio Griniaus.

Alytuje prezidento vardu gėlių padėta ant Antano Juozapavičiaus, pirmojo Lietuvos kariuomenės karininko, 1919 m. žuvusio Lietuvos nepriklausomybės kovose, kapo.