Naujienų portalo JP žiniomis, ligos atvejis nėra sudėtingas ir greitu laiku motina su vaiku vėl bus grąžinta į Pataisos namus.

Vaikas sukarščiavo

Pataisos namų direktoriaus pavaduotoja Loreta Skrickienė pasakojo, kad sukarščiavo vaikas ir buvo iškviesta Greitoji medicinos pagalba.

„Motina ir daugiau kaip metukų vaikas iš Pataisos namų vaiko ir motinos skyriaus buvo išvežti į Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinę kliniką. Ten, paėmus testą, nustatyta, kad vaiko testas – teigiamas, o motinos – neigiamas. Iškart susiekėme su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Gavome rekomendacijas, kaip elgtis“, – informavo L. Skrickienė.

Panevėžio pataisos namuose nustatytas COVID-19

Visi testuoti

Pasak jos, Pataisos namuose panikos nėra.

„Vaiko ir motinos skyrius uždaras ir į jį, be motinų ir vaikų, kitų skyrių nuteistosios nepatenka. Todėl buvo nustatyti kontaktai, kas iš darbuotojų bendravo su šio skyriaus nuteistosiomis. Skyriuje, be šios moters ir vaiko, dar yra septynios motinos ir tiek pat vaikų. Visiems – darbuotojams ir nuteistosioms bei vaikams – padaryti testai. Laukiame rezultatų“, – aiškino įstaigos direktoriaus pavaduotoja L. Skrickienė.

Panevėžio pataisos namuose nustatytas COVID-19

Įrengė apsaugos postą

Panevėžio pataisos namuose atlikta visapusiška dezinfekcija.

„Vaiko ir motinos skyriaus visos patalpos dezinfekuotos. Motinai su vaikų grįžus atgal į Pataisos namus, jie bus izoliuoti – atskirti nuo kitų nuteistųjų, – teigė L. Skrickienė ir pridūrė, – Infekcinėje klinikoje, kadangi motina – nuteistoji, įrengtas apsaugos postas. Tokios taisyklės.“

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)