„Tenka tik apgailestauti, kad dabartiniai valdantieji sako netiesą. Jokio kvietimo nesame sulaukę. Priešingai – patys kvietėme ministrą Aurelijų Verygą į uždarą frakcijos posėdį aptarti padėties. Ministras nerado laiko ateit, tad dabartinės jo premjero viešos kalbos yra tiesiog manipuliacija bei atsakomybės kratymasis. Šiuo metu pradėjome konsultacijas su ekspertais, kviečiame juos į talką bei į Seimą pasidalinti savo ekspertize. Jau kitą savaitę užleidome savo opozicinę darbotvarkę ir Seimo tribūną medikų ir ekspertų bendruomenei, kurie pateiks savo rekomendacijas ir pasiūlymus“, – sakė TS-LKD komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė.

ELTA primena, kad premjeras penktadienį teigė, kad rinkimus laimėjusių partijų kritika jo vadovaujamai Vyriausybei dėl koronaviruso pandemijos yra netiksli. Premjeras neslepia, kad kvietė naujai išrinktas jėgas kalbėtis apie pandemiją, bet jos neatvyko.

„Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį. Turbūt tai nauja tos stipresnės Lietuvos mada“, – sakė premjeras.

Anot premjero, sveikatos apsaugos ministras A. Veryga siūlė savo pagalbą naujai išrinktai valdžiai pereinamuoju laikotarpiu.

„Kokį gavo atsakymą? Viešus pasamprotavimus apie tai, kad čia ministras taip bando perkelti atsakomybę! Toks būsimųjų sprendimas ir pasirinkimas. Matyt, tai irgi Lietuvą daro stipresnę. Aš tik priminsiu vieną dalyką: visi suprantame, kad naujasis SAM ministras, deja, tikrai neturės 100 „laisvės nuo kritikos“ dienų“, – sakė S. Skvernelis.