„Mūsų frakcija, lyginant su praėjusios kadencijos pabaiga, šiek tiek padidėjo, tai (...) tikrai sutvirtina galimybes koordinuoti veiklą ir idėjas, realizuoti iniciatyvas iš programos“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, socialdemokratai su savo daliniu šešėliniu Ministrų kabinetu supažindins ir kitas politines jėgas – tiek valdančiąsias, tiek esančias opozicijoje.

„Galvojame. Mes, matyt, irgi turėsime savo dalinį šešėlinį kabinetą. Pagal frakcijos narių skaičių ir kompetencijas, kurios kai kur dubliuojasi, mes kol kas nebūsime pajėgūs paruošti viso kabineto, tačiau jungsime žmones ir iš šalies, kurie taip pat galės pridėti prie šešėlinio kabineto“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

„Mes tikrai iš opozicijos pateiksime socialdemokratinę alternatyvą tiek valdantiesiems, tiek kolegoms „valstiečiams“, – pridūrė G. Paluckas.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis Žinių radijuje taip pat kalbėjo, kad partija sudarys šešėlinį Ministrų kabinetą, kuriam tikriausiai vadovaus dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. Politikas sakė, kad šešėlinis kabinetas reaguos į valdžios sprendimus ir teiks alternatyvius pasiūlymus.