„Pačiu laiku, nes mes turime tranzitinį laikotarpį, kai viena valdžia traukiasi, o kitą perima vadeles. Paprastai, jei tos sąlygos nėra tokios atšiaurios, tai vyksta lengvuoju būdu – vieni jau nieko nedaro, kiti atsišaudo, pasižiūri, pagalvoja. Šitam laiko tikrai nėra“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, nei naująją valdančiąją daugumą formuojantys konservatoriai, nei liberalai neturi plano, kaip perimti ir toliau valdyti pandemiją.
„Kalbėdami su kolegomis, formuojančiais valdančiąją daugumą, – konservatoriais ir liberalais, mes taip pat pastebėjome, kad aiškaus modelio, ką ir kaip toliau daryti su pandemija, jie kol kas neturi“, – kalbėjo LSDP pirmininkas.

G. Paluckas taip pat pabrėžė, kad prezidentas ir ekspertai gali padėti naujiems valdantiesiems pritaikyti savo idėjas tolesniam pandemijos valdymui.

„Tai, kad prezidentas imasi iniciatyvos, yra labai teisingas žingsnis, nes prezidentas savo statusu gali suvienyti ekspertus, kurie turi įvairiausių nuomonių ir padėti naujai Vyriausybei bei premjerei tą pandemijos valdymo modelį, jei yra toks poreikis, kažkiek modifikuoti ar įvesti kažkokius naujus dalykus“, – pridūrė G. Paluckas.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį inicijavo patariamąją Sveikatos ekspertų tarybą. Šios tarybos tikslas bus padėti naujajai valdžiai perimti svarbiausius koronaviruso pandemijos valdymo aspektus. Tarybą sudarys 20–25 sveikatos priežiūros ekspertai, ji darbą pradės kitą savaitę.