Pagerbimo ceremonijos vyks aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos, Antakalnio ir Rasų kapinėse bei Panerių memoriale, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pagarba bus atiduota Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos prezidiumo pirmininkui, Jonui Žemaičiui Vytautui, Sausio 13-osios ir Medininkų tragedijos aukoms, Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio ginkluotųjų pajėgų vadui Adolfui Ramanauskui Vanagui.

Taip pat gėlių bus padėta prie paminklo žuvusiems už Tėvynę Lietuvos kariuomenės karių kapų memoriale Antakalnio kapinėse, Rasų kapinėse – ant Lietuvos patriarcho Jono Basanavičiaus, 1863–1864 metų sukilimo vadų ir dalyvių kapų, kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir nežinomo kareivio kapo bei prie paminklo kariams, žuvusiems už Lietuvos Laisvę, ant Vietinės rinktinės karių kapo Panerių memoriale.

Kasmet Vėlinių išvakarėse visų Lietuvos kariuomenės įgulų kariai, Lietuvos karo akademijos kariūnai, kariai savanoriai kartu su Lietuvos šaulių sąjungos nariais lanko ir tvarko įvairiose šalies vietose palaidotų rezistencijos, Nepriklausomybės kovų dalyvių, vadų, Lietuvos generolų, partizanų, tarpukarį žuvusių Lietuvos lakūnų kapus. Jie tautine juostele apjuosia žuvusių karių antkapinius paminklus ir kryžius, uždega žvakutes, Lietuvos generolų antkapius apriša Lietuvos kariuomenės vado juosta.

Iš viso aplankoma apie 1,5 tūkst. karių kapaviečių ir daugiau nei 2,2 tūkst. karių amžinojo poilsio ar įamžinimo vietų visoje Lietuvoje.