Mažąjį D. ir lenkę užsipuolė grupė britų vaikų Knotty Ash parke. Septynmetis lietuvis buvo nustumtas nuo dviračio ir jam ant kojos užšoko vienas iš chuliganų. Taip pat į juos buvo mėtomi akmenys ir buteliai, rėkiami negražūs žodžiai. Lenkę vadino „su****ta lenkų k**e“. Viskas paaiškėjo, kadangi moteris, stumdama vežimėlį, filmavo užpuolikų elgesį. Ji taip pat prašė palikti juos ramybėje ir pažadėjo, jog dėl tokio elgesio kreipsis į miesto tarybą.

Vaizdo įrašas išplito socialiniuose tinkluose ir papiktino internautus, vėliau sulaukė ir vietinės žiniasklaidos dėmesio. D. tėtis sakė, kad jam buvo sunku vaikui paaiškinti, kodėl kartais taip žmonės elgiasi.

Vis dėlto po paviešinto išpuolio sulaukta ir gerų žinių – JK parlamento narys Ian Byrne susisiekė su Danieliaus tėvais, išsiaiškino situaciją ir sužinojo, kad berniukas yra didžiulis Liverpulio futbolo komandos sirgalius. Jam buvo padovanota mėgstamos komandos atributika, berniukas su ja žaidė futbolo rungtynėse ir gavo du apdovanojimus už gerą žaidimą. Ši Danieliaus istorija irgi atsidūrė vietinės žiniasklaidos puslapiuose.

D. tėtis „Delfi“ sakė, kad kol kas nėra naujų žinių, kas gresia jo vaiką užpuolusiems britų vaikams, tačiau džiaugiasi, jog po incidento paviešinimo sulaukė didžiulio kaimynų palaikymo, kurie jam nusiuntė daug pozityvių žinučių, taip pat sureagavo ir Lietuvos ambasada.

„Jie padėkojo parlamento nariui Ian Byrnes už aktyvų įsitraukimą“, – sakė jis.

Vietos policija taip pat pabrėžė, kad netoleruos tokio elgesio ir prašė padėti surasti tuos, kurie įvykdė šį nusikaltimą. Pasak jų, visa laimė, kad berniukas smarkiai nenukentėjo, tik patyrė didžiulį išgąstį.