„Kiekvienas naujas paskyrimas, vykstantis skubotai ir valdžių pasikeitimo laikotarpyje, menkina pasitikėjimą ir kelia pagrįstų abejonių, ar tai nėra savų protegavimas, o pareigas eis tinkami, kompetentingi ir nepriekaištingą reputaciją turintys asmenys, – pažymėjo I. Šimonytė ir G. Landsbergis. – Vakarietiška demokratinė kultūra ir etika reikalauja pereinamuoju laikotarpiu vengti naujų paskyrimų į pareigas“.

Parlamentarai I. Šimonytė ir G. Landsbergis po trečiadienį viešai pasirodžiusios informacijos, kad Vyriausybės atstovu Panevėžio ir Utenos apskrityse siūlomas buvęs Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas, taip pat pažymi, jog ši Vyriausybė valdymo pradžioje deklaravo principus, kuriais buvo žadama laikytis skaidrumo, netoleruoti protegavimo ir nepotizmo tradicijų, tačiau dabar pasigirsta ne vienas panašaus įdarbinimo atvejis, galimai siekiant maksimaliai išlaikyti įtaką.

Beje, daug svarbių institucijų vadovų, kuriems reikalingas valdančiųjų ir prezidento sutarimas, iki šiol dirba be nuolatinių vadovų: ilgus mėnesius nebuvo rastos tinkamos kandidatūros Konstitucinio Teismo, Viešųjų pirkimų tarnybos ir kt. vadovams.