Iš viso Kauno mieste buvo registruoti 1334 susirgimai, mažiausiai COVID-19 atvejų nustatyta nepilnamečių (iki 16 m. amžiaus gyventojų) grupėje. Apytikriai vienodas skaičius, kaip rodo statistiniai duomenys, tarp susirgusiųjų yra 17 – 30 m. ir 31 – 40 m. amžiaus grupių žmonių. Ir drauge su nepilnamečiais kovidiniais ligoniais jie sudaro pusę visų fiksuotų susirgimų atvejų. Likusioje dalyje – 41- erių ir vyresni nei 67-erių ligoniai.

Kaip ir anksčiau, taip ir dabar, pagal statistiką, tarp sergančių OVID-19 kauniečių – daugiau nei pusė vyrų. Per pastarąsias 7 dienų visų sergančiųjų skaičius paaugo 30,73 proc.

Kauno Ekstremalių situacijų ir operacijų valdymo centro vadovo Pauliaus Kero teigimu, nuo trečiadienio daugiau skiriama viešojo transporto priemonių, kad jose būtų galima riboti, pagal karantino reikalavimus, keleivių skaičių. Kur kas daugiau dėmesio nei iki karantino skiriama ir viešojo maitinimo įstaigoms, –jos bus dažniau kontroliuojamos, ar tinkamai užtikrina klientų bei darbuotojų saugumą karantino sąlygomis. Paslaugų ir renginių vietose privalu garantuoti 2 metrų atstumą tarp lankytojų, kiekvienam iš jų skiriant po 10 kv. m ploto.

Kol kas mieste dar sprendžiama, kaip organizuoti pradinukų mokymą po šią savaitę vykstančių rudens atostogų. Tačiau visi vyresniųjų klasių moksleiviai ateinančią savaitę jau mokysis nuotoliniu būdu. Į kai kurias Kauno mokyklas koronavirusas jau įžengė.